Search
Close this search box.

Snjeguljica mora umrijeti

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Najnoviji projekt suradničkog tandema Kurspahić - Žulj praktična je vježba iz demokracije u ruhu interaktivne bajke s nekoliko mogućih završetaka.
autorski tim funkcija
Ivica Skokokostimograf
Neven Taradioblikovatelj svjetla
Rona Žuljautor teksta
Rona Žuljdramaturg
Miran Kurspahićredatelj
Nikša Marinovićskladatelj
izvođači uloge
Davor DoklejaAvatar / Junak
Karolina HorvatKraljica / služavka
Mario JakšićLovac / kuhar / patuljak
Matija KezeleOgledalce / stjuard / patuljak
Nancy Abdel SakhiSnjeguljica

Kako sami autori kažu, bitna je stavka njihova koncepta - dobro poznata priča, kako  se ne bi trošilo suvišno vrijeme na objašnjavanje fabule, te kako bi se gledatelj osjećao sigurno u strukturi priče koju poznaje.

Budući da poznaju priču, gledatelji se mogu s lakoćom zabaviti njezinom nadogradnjom i /ili destrukcijom, sudjelujući u razvoju događaja na sceni posredstvom - avatara. Na određenim punktovima u priči, pred avatara su stavljene dvije moguće radnje i odluke o kojima se on konzultira s publikom. Publika glasuje za jednu od te dvije opcije i avatar poštujući njihovu odluku prione tom smjeru radnje, a gledatelji usput dobivaju i lekciju iz funkcioniranja mehanizama demokracije.

Priča se dakle može granati u raznim smjerovima, no nisu svi završeci sretni po glavne junake ili po samog avatara. Stvari jednako tako mogu poći po zlu te dovesti priču, preuranjenom ili nesretnom završetku. Na taj se način, kažu autori, spoznaje kako odluka većine nije nužno najbolja moguća odluka.

Na glumcu/avataru je da svojom vještinom vođenja utječe na publiku te da u slučaju prevelikog lutanja priču usmjeri u pravome smjeru i privede ju u razumnom vremenskome trajanju željenom svršetku.

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE