Naslovnica > PREDSTAVE > VIS Životinje

VIS Životinje

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U kazalištu Trešnja životinje osnivaju punk bend!
autorski tim funkcija
Tajana Fabekovec Pavlovićinspicijent
Dubravka Turićmontažer
Eva Kraljevićkamera
Pero Vojkovićgrafičko oblikovanje
Ivan Faktorvideo
Branko Cvjetičaninoblikovanje svjetla
Braća Grimmautor predloška
Matija Antolićglazbeno vodstvo
Igor Pauškasuradnik za video
Ksenija Zecautor
Zdravka Ivandija Kiriginkostimograf
Damir Šimunovićskladatelj
Barica Paulićizrada kostima
Saša Božićautor
Zdravko Stolnikoblikovanje svjetla

Redatelj Saša Božić kao predložak za predstavu odabrao je priču 'Bremenski svirači' braće Grimm, u kojoj 'umirovljene' životinje, magarac, pas, mačka i pijetao odlučuju otići u Bremen da bi postali svirači. Priča je mnogo puta adaptirana za televiziju, film i kazalište. Prema Bremenskim sviračima rađeni su crtići, mjuzikli a životinje naravno nisu zaobišle ni Muppet show!

 
 
 

Predstava Saše Božića iz priče zadržava samo to da se radi o životinjama koje osnivaju bend. Predstava je nastala iz raznih improvizacija na temelju priče. Kao inspiracija redatelju je poslužila i nastava pokreta na Odsjeku glume Akademije dramske umjetnosti na kojoj se na trećoj godini proučavaju životinje.

Radnja započinje audicijom za bend koji osniva dječak Kuna. Zatim slijedi dogovaranje tko će što svirati a pojavljuje se i mlada pjevačica koja unosi pomutnju među dečke. Bend uskoro ima i svoj prvi koncert, a predgrupe su im razne skupine životinja. Otkrit ćemo vam samo da ribe pjevaju 'Rolling on the river'. Svi glumci igraju više likova, pjevaju i sviraju.

Saša Božić je završio kazališnu režiju na zagrebačkoj ADU, a postdiplomski studij odradio je u Americi. Radi kao redatelj i dramaturg. Radio je na mnogim projektima vezanima uz suvremeni ples, te je surađivao s raznim domaćim i stranim koreografima.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE