Login za korisnike

Škola za superjunake

Zagrebačko kazalište lutaka djeci starijoj od tri godine namijenilo je predstavu o superjunacima, a poreznim obveznicima onu o super-računima.

***

Zagrebačko kazalište lutaka ove je godine za program dobilo  1.040.000,00 kn poreznih obveznika Grada Zagreba i to za tri premijere. No, među njima nije bila i Škola za superjunake, a kako se i zašto ista tamo zatekla, teško da ćemo saznati, budući da ZKL nema potrebu svojoj publici, a još manje medijima, navesti čak ni tko u spomenutoj predstavi igra?!?

Stoga vam možemo reći da predstava nastaje prema tekstu dramatičara mlađe generacije, Siniše Bahuna, a da je režira Ivan Kristijan Majić, koji je u ZKL već lani postavio Kravu na mjesecu.

Osim napomene da je predstava namijenjena djeci od 3 i više godina, ZKL o njoj komunicira samo još ovo:

Cilj joj je poučiti i zabaviti djecu potičući ih da sama osmisle rješenja za svoje životne situacije kroz susret s crno-bijelim svijetom junaka i zločinaca, koji su im dobro poznati iz crtića i stripova. Priča je to o školi gdje djecu sa supermoćima školuju da postanu superjunaci. Jedno može letjeti, drugo trčati kao munja, a treće je snažno kao bik. Među njima je i Luka, koji je odličan učenik, ali čini se da nema posebnih moći. Kad zlikovac iz svemira dođe osvojiti zemlju, tko će je spasiti?

autorski tim
Siniša Bahunautor teksta
Ivan Kristijan Majićredatelj


Odgovori