Naslovnica > Eurokaz
Eurokaz

Gospoda Glembajevi (Eurokaz)

'Nema spasa u naciji, nema nam morala, nema religioznosti, iskupljenja, savjesti. Ima mutno u nama i s tim mutežom priznanja zasnujmo jedan održiviji svijet nepodnošljive osjećajnosti i prisiljene čovječnosti', poručuju iz Eurokaza povodom nove Brezovčeve inscenacije Krležina klasika.

Povratak

'Povratak', drama u jednom činu, izdana 1898., požeškog autora Srđana Tucića, nova je Eurokazova premijera, istovremeno i ispit iz Suvremene inovativne režije studentice ADU, Arije Rizvić.

Plac Cai shichang

Predstava kojom Eurokaz obilježava 30 godina djelovanja.

Mrtva svadba (HNK Varaždin)

Gordan Tudor i Natalija Manojlović, nakon hita 'Vodoinstalater' opet surađuju, ovaj put na hvaljenom tekstu Asje Srnec Todorović iz 1990. godine i to uz pomoć Papandopulo kvarteta.

Medeja, semioklazam

Koprodukcija Eurokaza i Kraljevskog pozorišta Zetski dom u režiji Branka Brezovca, scenska je dekonstrukcija klasičnog mita o Medeji temeljena na, kako stoji u podnaslovu istoimene drame crnogorskog autora Ljubomira Đurkovića, "kome-tragediji u 10 slika" i protkana motivima iz tekstova Euripida, Anouliha i Wolf.

Bez drugog

Pokušaj reinterpretacije kanonskog hrvatskog dramskog teksta 'Bez trećeg'.

Bife Titanik

Branko Brezovec opet u Eurokazovoj produkciji.

Doviđenja, djeco!

Od filmova i biografije Quentina Tarantina do Madonne i Elvisa Presleya.

Pomutnje

Nasilje, sadizam i homoerotske tendencije gojenaca austrijske vojne akademije s početka stoljeća, iz romana Roberta Musila uskaču u predstavu Branka Brezovca.

Svečana večera

Eurokazov prilog obilježavanju ulaska Hrvatske u Europsku uniju bit će performans Dalibora Martinisa.

Crkva

Obredna predstava sa slijepim izvođačima propituje uvjerenja vjernika i ateista.

Njarabum

Poremećaji u prehrani kao 'treći' u vezi dvoje ljubavnika, i sve to na poetskom jeziku Radovana Ivišića, u režiji Anje Maksić Japundžić, na daskama Muzeja suvremene umjetnosti.
1 / 212