Naslovnica > PREDSTAVE > Bife Titanik

Bife Titanik

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Branko Brezovec opet u Eurokazovoj produkciji.
autorski tim funkcija
Toni Blažinovićglazbene ekstenzije
Petar Strmečkioblikovatelj svjetla
Stjepan Filipecscenograf
Petra Minakostimograf
Branko Brezovecredatelj
Ivan Marušić – Klifprojekcije

U već maniri svog patenta - patent dramaturgije, Branko Brezovec u novom je kazališnom projektu ponovno posegnuo za različitim predlošcima prerađenim/priređenim za scenu:  pripovijetkom Bife Titanik Ive Andrića, etičkim traktatom Strah i drhtanje Sørena Kierkegaarda i monologom Grofice iz romana Ljubavnik u Bolzanu Sándora Máraija.

Službena najava kaže:

Bife Titanik je komorna predstava, složene, bolje rečeno, akribične scenske mašinerije za dva glumca i glumicu. Žanrovski, to bi se dalo sažeti u, pomalo nategnuto, određenje projekta kao scenske suite, što će reći, da se čini da se više pomišlja na sudare i kontraste tempa, ritmova i ugođaja nego na slaganje u tematskim planovima i prema njima. U prvom dojmu - van pragova smislenosti, Bife Titanik trudi se preskakati od označitelja do označitelja načinima prisnosti bez milosti, a drskost tih preskoka stvara tajnovite učinke koji bi, pak, trebali osigurati trajnu i krajnju, istina difuznu, prohodnost i, što je važnije, reverzibilnost.  

Sintetizirajući, Bife Titanik koristi efemernu strukturu suite da bi, drskošću ili neophodnošću upotrebe osnaženih paradoksa, proizveo tajnovitost koja će se zgušnjavati uokolo egzistencijalnih uvida. On bi da govori o otežalosti, prepuklosti identiteta metodologijom dezultornije, pogledom površnosti na istu stvar, a s različitih mjesta.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE