Naslovnica > KUFER
KUFER

Točno u podne

Vedran Hleb u svojoj novoj predstavi postavlja tekstove troje mladih autora/ica, Kristine Kegljen, Ivana Penovića i Ivane Vuković koji tematiziraju vrijeme, žudnju i promjene.

Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku

Plesna predstava proizašla iz želje za istraživanjem različitih zvukovnih kvaliteta te vrsta kretanja koje se javljaju kao reakcije na zvuk.

Idi negdje drugdje

O mračnim trenutcima zagrebačke stvarnosti...

Potop

Miran Kurspahić spaja poplavljenu suvremenu stvarnost, s velikom zagrebačkom poplavom od prije 50 godina.

Svratište kod Alberta C.

Od članka što ga Camusov 'Stranac' nalazi u svojoj zatvorskoj ćeliji, preko drame istog autora, do svratišta smještenog u Teatru &TD vode vas dramatičarka Nina Gojić i redatelj Vedran Hleb.

Tragična smrt ekonomskog analitičara

Da li znate tko je J.Schumpeter i kako pada vrijednost dionica? Da li ste ikad vidjeli kako izgleda nulta razina režije? Tko je mrtvi analitičar iz naslova? Sve navedeno objasnit će vam Vedrana Klepica.

Irinina duša je kao skupocjeni klavir

Inspirirana Čehovljevom dramom 'Tri sestre' u svom drugom autorskom projektu dramaturginja Rona Žulj pažnju posvećuje jednoj od sestara, Irini, te tematizira dvije nemogućnosti: nemogućnost ljubavi i nemogućnost odlaska.

Bolest smrti

O ljubavi i još više o nemogućnosti iste kroz spoj dramskog prvijenca dvoje mladih glumaca i kultnog teksta Marguerite Duras.

Samo bez emocija

Legendarni 'Pozdravi', vraćaju se na scenu, nakon - četrdeset godina!

Svinje

Groteska, morbidnost i treš estetika u istraživanju ambijentalnog kazališta za odrasle Dječjeg kazališta Dubrava.

Nebo je sivo i vidi se ispušni dimnjak nekog tvorničkog postrojenja

Zašto nije baš svejedno u koji kafić zalazite, naročito nakon fatalne prometne nesreće. znaju Vedrana Klepica i Franka Perković

Latinovicz, povratak

Krležina promišljanja o slikarstvu iznesena u romanu 'Povratak Filipa Latinovicza', Mladen Vukić je odlučio suprostaviti prvoj apstraktnoj kompoziciji hrvatske moderne umjetnosti, nastaloj 10 godina ranije.
1 / 212