Naslovnica > PREDSTAVE > Tragična smrt ekonomskog analitičara

Tragična smrt ekonomskog analitičara

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Da li znate tko je J.Schumpeter i kako pada vrijednost dionica? Da li ste ikad vidjeli kako izgleda nulta razina režije? Tko je mrtvi analitičar iz naslova? Sve navedeno objasnit će vam Vedrana Klepica.
autorski tim funkcija
Maja Kolarscenograf
Katja Šunjićkostimograf
Vedrana Klepicaautor teksta
Vedrana Klepicaredatelj
Damir Žižićfotograf
Vesna Kolarecoblikovatelj svjetla
Vesna Kolarecfotograf

Vedrana Klepica je dramaturginja i autorica tekstova za izvedbu. Studirala je dramaturgiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Dramski tekstovi i scenariji izvođeni su joj na Hrvatskom radiju, u Teatru &TD u Zagrebu, u kazalištu MKA u Melbourneu, Australija, te je sudjelovala kao autorica na festivalima dramskih pisaca World Interplay u Australiji i Turskoj, Writers Meetup-u u Singapuru, radionicama National Theatrea u Londonu, scenarističkom pitchingu Nisi Mase u Francuskoj itd. Radila je kao novinarka na portalu za kazalište Teatar.hr, u kulturnoj rubrici više novina, te u produkciji nekoliko kazališnih festivala. Kao dramaturginja radi na projektima vezanim za kazalište, osobito se koncentrirajući na suvremeni ples i nove medije.

Tragična smrt ekonomskog analitičara njezin je tekst prvi putširoj javnosti predstavljen u sklopu projekta Mala noćna čitanja 2012. godine, a potom u listopadu ove godine i u pulskoj Galeriji Aneks Multimedijalnog centra LUKA.

Njegovu prvu cjelovitu produkciju odlučila je reirati sama autorica, debitirajući tako i kao redateljica, a u tom dvostrukom svojstvu vlastiti autorski projekt najavljuje ovako:

On je izgubio nevinost sa 23 godine, te upisao doktorski studij na temu financijskog izvještavanja i revizije. Odradio je praksu u jednom belgijskom bankarskom poduzeću. Ona je zadnja generacija koja se sjećala zvuka zračne sirene STL-10 s izlaznom frekvencijom od 650 Hz koja se koristi za obavještavanje građana o opasnostima prilikom ratnih razdoblja ili prirodnih katastrofa. Na radiju je opet rekao nešto krivo, opet je rekao nešto krivo na vijestima, a nitko nije ni primijetio. Krivo ime, ili krive godine, ili krivo vrijeme ili mjesto događanja. Jospeha A. Schumpeter kaže da ono što razlikuje znanstvenog ekonomskog analitičara od svih drugih ljudi koji razmišljaju, govore i pišu o ekonomiji jest metoda i tehnika rada. METODA i TEHNIKA. On je vjerojatno negdje zajebo.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter