Naslovnica > PREDSTAVE > Pasje godine

Pasje godine

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U zajedničkoj produkciji Doma umirovljenika Centar i kazališne udruge KUFER, nastala je predstava koja, kao što se može i pretpostaviti, pripovijeda priče iz umirovljeničkog života.
autorski tim funkcija
Jerko Domagoj Vrdoljakautor videa
Borna Armaniniredatelj
Ivana Gudeljdramaturg

Predstava 'Pasje godine' nastala je u suradnji  kazališne udruge KUFER i  Doma umirovljenika Centar. O starosti i svemu što ona donosi  iz vlastiog iskustva u predstavi govori petero stanara Doma umirovljenika 'Centar', oni na scenu donose priče o svom životu prije dolaska u dom,  te gledatelje upoznaju sa svojim razmišljanjima o  smirenosti i prijateljstvu, prolaznosti i smrti.

U predstavi također sudjeluje i dvoje profesionalnih glumaca, kao pripovjedači i  likovi iz okružja stanara. Prema riječima  autorskog tima, predstavom su željeli  'Osluškujući sve izrečeno i neizrečeno približiti životu starijih osoba, njihovom iskustvu i pogledu na  svijet te sve to pretvoriti u scensku igru. Na prvi pogled starije osobe nalikuju  jedna drugoj jer imaju puno toga zajedničkog te donose osjećaj prolaznosti. '

Predstava je  nastala zajedničkom suradnjom redatelja, dramaturginje, glumaca i starnara koji su tokom rada na predstavi propitivali svoja vlastita iskustva.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter