Naslovnica > PREDSTAVE > Argentina

Argentina

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Hoće li argentinski tango natjerati nogometnu reprezentaciju Teatra &TD na sustav 3-4-3 ili pak 4-4-2 i kome će se, kad već nema Ćire vikati da je - peder?
izvođači uloge
Bojan Navojec1 - Vjeko Oblak, golman
Damian Cortes Alberti19 - Pablo Sosa
Dean Krivačić7 - Mato Nuić
Janko Popović10 - Matija Babić
Janko Rakoš3 - Neven Karić
Nikša Marinović9 - Branko Ivančić
Rakan Rushaidat8 - Tomislav Baotić
Saša AnočićJadranko Zateza, trener
Tvrtko Jurić11 - Mislav Kuharić
Živko AnočićSportski novinar

Ako su slučajno vaše sfere interesa nogomet, tango i homfobija (odnosno borba protiv iste), najbolje da se zaputite u Teatar &td gdje ćete se susresti upravo s amalgmam svega navedenog. Naime, prevoditeljica, te su-autorica Hana Veček, čiji ste film Loš dan za kapetana Kuku mogli pogledati na ovogodišnjem ZFF-u, u tandemu s argentinskom redateljicom Renatom Carolom Gaticom, postavlja na scenu autorski projekt o nogometnoj momčadi koja ne cijeni tango, a niti one koji ga plešu.

Naime drugoligaški zagrebački nogometni klub odluči se uvesti argentinskog igrača, no s obzirom da se isti kao i nogometom, jedanko strastveno bavi i tangom, kod ostalih to pobudi sumnju. No, usprkos tome, momčad na prvoj sljedećoj utakmici pobjeđuje upravo zbog zasluga Argentinca, te se ples polako stavlja na stranu.

Stvari se konačno zakompliciraju kada se nakon pobjede, uz slavlje, argentinski nogometaš nađe s domaćim nogometašem u ljubavnom klinču. To izaziva bijes ostalih, te cijelo slavlja završava u krvavom tonu…
Argentina će ujedno biti i prva repertoarna režija najnovije članice domaćeg glumišta, Renate Carole Catica redateljice koju je u Hrvatsku doveo brak s novom uzdanicom Teatra &TD - Deanom Krivačićem. Ona sama o motivaciji za predstavu kaže:

Želim progovoriti o svijetu nogometa jer kroz njega vidimo mnoštvo sličnosti Hrvatske i Argentine, iako se te dvije zemlje inače jako razlikuj. Nogomet i tango su dvije stvari koje definiraju Argentinu. S druge strane, živim u Hrvatskoj i mislila sam da bi bilo jako zanimljivo pokazati stvari koje su slične i različite Hrvatima i Argentincima. Ideja je bila jednog Argentinca postaviti u hrvatski ambijent....
Kako će se dakle na travi, daskama i videu snaći &TD-ov Argentincem pojačani dream team, te hoće li zaigrati sustav 3-4-3, 4-4-2 ili neku još ofenzivniju varijantu provjerite od 21. studenog.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter