Idi negdje drugdje

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
O mračnim trenutcima zagrebačke stvarnosti...
autorski tim funkcija
Nina Križanproducent
Vedrana Klepicaautor tekstova
Damir Šimunovićskladatelj
Helena Petkovićredatelj
izvođači uloge
Ivana Krizmanić
Karla Brbić

Kazališnu udrugu frustriranih redatelja (KUFER) 2001. osnovale su Dora Ruždjak Podolski i Franka Perković, a njeno vođenje su 2012. prepustile dramaturginji  Vedrani Klepici i producentici Petri Glad. Njihova nova premijera nastala u koprodukciji s KNAP-om, temeljit će se upravo na tekstovima Vedrane Klepice To Fuck Because We Want i The Conspirators Project koji se bave mračnim trenutcima zagrebačke stvarnosti i obračunavaju sa zatvorenošću grada i našeg društva koja nam često promiče i ostaje nevidljiva. Predstava se bavi aktualnom društvenom problematikom - pitanjima imigranata, različitih oblika radikalizama, nasilja nad ženama, manjima - nad drugima i drugačijima.

Na izvedbenom planu, autorski tim pokušava eksperimentirati s formom koja u svojoj osnovi nije tipično dramska; ne postoje jasni dramski likovi niti dramske situacije, već Klepičino pismo karakteriziraju korski pasaži i monološka forma. U procesu rada na predstavi autorski tim pred sebe je postavio zadatak scenskog uprizorenja materijala koji u svojoj osnovi nema upisanu scensku događajnost te usmjerio pažnju na pronalaženje najkomunikativnijeg načina izvođenja ovih snažnih tekstova na sceni.

Vedrana Klepica studirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti, a dosad joj je praizvedeno sedam dramskih tekstova u Hrvatskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Australiji.
 Helena Petković mlada je redateljica koju uz Vedranu Klepicu vezuje suradnja još od studentskih dana, a osim dvije predstave na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, u njenoj biografiji svakako vrijedi istaknuti recentnu režiju u Teatro Stabile Friuli Venezia Giulia u Trstu, gdje se predstavila tekstom Dušana Kovačevića Doktor Šuster. 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE