Naslovnica > PREDSTAVE > Idi negdje drugdje

Idi negdje drugdje

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
O mračnim trenutcima zagrebačke stvarnosti...

Kazališnu udrugu frustriranih redatelja (KUFER) 2001. osnovale su Dora Ruždjak Podolski i Franka Perković, a njeno vođenje su 2012. prepustile dramaturginji  Vedrani Klepici i producentici Petri Glad. Njihova nova premijera nastala u koprodukciji s KNAP-om, temeljit će se upravo na tekstovima Vedrane Klepice To Fuck Because We Want i The Conspirators Project koji se bave mračnim trenutcima zagrebačke stvarnosti i obračunavaju sa zatvorenošću grada i našeg društva koja nam često promiče i ostaje nevidljiva. Predstava se bavi aktualnom društvenom problematikom - pitanjima imigranata, različitih oblika radikalizama, nasilja nad ženama, manjima - nad drugima i drugačijima.

Na izvedbenom planu, autorski tim pokušava eksperimentirati s formom koja u svojoj osnovi nije tipično dramska; ne postoje jasni dramski likovi niti dramske situacije, već Klepičino pismo karakteriziraju korski pasaži i monološka forma. U procesu rada na predstavi autorski tim pred sebe je postavio zadatak scenskog uprizorenja materijala koji u svojoj osnovi nema upisanu scensku događajnost te usmjerio pažnju na pronalaženje najkomunikativnijeg načina izvođenja ovih snažnih tekstova na sceni.

Vedrana Klepica studirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti, a dosad joj je praizvedeno sedam dramskih tekstova u Hrvatskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Australiji.
 Helena Petković mlada je redateljica koju uz Vedranu Klepicu vezuje suradnja još od studentskih dana, a osim dvije predstave na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, u njenoj biografiji svakako vrijedi istaknuti recentnu režiju u Teatro Stabile Friuli Venezia Giulia u Trstu, gdje se predstavila tekstom Dušana Kovačevića Doktor Šuster. 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE