Naslovnica > BADco
BADco

Herbarij

Ovaj Herbarij je neka druga vrsta zbirke koja umjesto biljki pod pritiskom održava pokrete i forme što se odvijaju u vremenu između dvije katastrofe, između dvije elementarne ili koje druge nepogode.

Ispravci ritma

Dobri duh Zagreba promatran iz opservatorija za ritmoanalizu. Ili BADco u HNK Zagreb.

Stranac

Polazeći od problema izostanka (su)osjećanja i očekivane emocionalne reakcije, projekt 'Stranac' preko Camusovog antijunaka Meursaulta sagledava socijalna i sistemska licemjerja sakrivena iza odnosa zasnovanih na transparentnosti.

Crtač

Predstava Crtač posvećena je susretu s vlastitim odrazom, a produkt je niza susreta izvedbene skupine BADco. sa suradnicima.

Manje zlo (solo povorka)

U novoj predstavi BADco. ritam tvori vrijeme koje nosi prijetnju, vrijeme koje otkucava, vrijeme koje zakucava.

TVolution will not be televised

Protuprijedlog televiziji kakvu poznajemo iz radionice BADco.

Dodatak histerije, ubrzanja… / A Pound of Hysteria, Acceleration…

Što je uopće dramski materijal, koje povijesne teme i kojim strategijama mogu naći mjesto na pozornici, raspravljali su svojevremeno Müller i Kluge, a tragom njihove diskusije istraživanje nastavlja BADco.

Ima li života na sceni? – vježbe iz oblikovanja Zemlje

'Koje su posljedice kazališne fikcionalizacije stvarnosti poput globalne ekološke krize?' pita svojom novom predstavom BADco.

Tamno i natrag

Kako se teatar mora promijeniti kad u njemu želimo prikazati filmski objekt? Ta i druga pitanja domaćoj će, ali i publici V venecijanskog biennala postaviti BADco.

Točka sabiranja

Kolektiv BADco predstavlja svoju novu premijeru u kojoj se, nakon 10 godina rada, bavi pregovaranjem o razumijevanju.

Poluinterpretacije ili kako objasniti suvremeni ples nemrtvom zecu

Ako ste kojim slučajem nemrtvi zečevi i zanima vas suvremeni ples, BADco. ima nešto za vas. A usput će objasniti i ostalima...

Liga vremena

Najnovija predstava BADco. postavlja pitanja: Što je sa svim prošlim budućim vremenima čije je vrijeme isteklo? Što kada temeljni društveni narativ više ne nudi ključ za stvarnost?
1 / 212