Ispravci ritma

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Dobri duh Zagreba promatran iz opservatorija za ritmoanalizu. Ili BADco u HNK Zagreb.
autorski tim funkcija
Pavao Pavličićautor predloška
Marko Tadićscenograf
Radu Malfattiskladatelj
Diana Meheikdramaturg
Alen Sinkauzskladatelj
Silvio Vujičićkostimograf
Helge Hintereggerskladatelj
Nikolina Pristaškoreograf
Goran Sergej Pristašredatelj
Tomislav Medakdramaturg
Ivana Ivkovićdramaturg
Nenad Sinkauzskladatelj
Goran Ferčecautor teksta

U koprodukciji kazališnoga kolektiva BADco., Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Dubrovačkih ljetnih igara, predstava Ispravci ritma u režiji Gorana Sergeja Pristaša, nastaje na tragu pripovijetke Dobri duh Zagreba Pavla Pavličića.

Četrdeset godina nakon nastanka pripovijetke, dramski tekst Ispravci ritma Gorana Ferčeca vraća se temi opsesije ritmom gradskog života i uloge zločina u njemu.

Predstava problemski pristupa zgradi HNK, unutarnjoj organizaciji prostora koji postaje osmatračnicom trga, grada, teritorija i kozmosa što ga okružuju. Rijetko korišten Tonski studio pretvara se u kabinet u kojem su sabrani čudnovati aparati i indicije događaja kojem izvedba ulazi u trag.

Kako kaže službena najava:

'Ispravci ritma je predstava krize spoznajnog okvira dramske situacije, eksplozija analize, sagledavanja i predočavanja u uvjetima obustavljenog kauzaliteta. Narušeni ritam preduvjet je za ponovnu izvedbu analitičke opsesije. Sve je tu, sve je sa svim, svi razmjeri sa svim razmjerima, a ništa ne proizlazi utvrdivo ni iz čega. Ritam tijela uz ritam društva uz ritam planeta opazivi kao aritmija. Relativni događaji. Eksplozija se dogodila. Ubojstvo se dogodilo. Kako ćemo prikazati što smo zatekli tu? Što možemo reći što je tu bilo prije? Što je uslijedilo? Kako ćemo prikazati? Kako?'

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE