Login za korisnike

Stanje br.2

Transformativnost tijela, nesigurnost istog u transformaciji, sve inspirirano drugim ženskim stanjem, u koreografiji Pravdana Devlahovića.

***

'Stanje br. 2', druga je od dvije produkcije izvedbene skupine BADco u godini 2006, a riječ je o novoj koreografiji stalnog člana BADco-a Pravdana Devlahovića, koju uz samog autora izvodi i Zrinka Užbinec, također članica BADco-a, ali poznata i kao dio kordinacijskog tima Eksperimentalne slobodne scene.

Ono što Devlahovića zanima jest transformacija tijela, kako u plesu i pokretu, tako i u životu, te kritične prolazne točke iz određenog stanja u neko drugo, neodređeno, stanje izraza i mišljenja samoga tijela, ili kako kažu sami autori : 'Naboj kojeg podrazumijeva ta neodređenost neodvojiv je od tijela, on se podudara s njime i to u mjeri u kojoj je tijelo uvijek u prolasku ili u procesu (u mjeri u kojoj je ono dinamično i živo).'

Ime predstave jasna je aluzija na drugo stanje, odnosno trudnoću, koje je i bilo interes autora za stvaranje predstave koja tematizira transformaciju tijela, kako iz ženskog, tako i iz muškog aspekta plesača – izvođača.

Asistentica koreografa je Nikolina Pristaš, a za dramaturgiju predstave pobrinuli su se dramaturg i redatelj Goran Sergej Pristaš, te Ivana Ivković, poznata i kao koordinatorica platforme Zagreb – kulturni kapital Europe 3000.

autorski tim
Višeslav Labošoblikovanje zvuka
Miljenko Bengezoblikovatelj svjetla
Nikolina Pristašasistent koreografa
Goran Sergej Pristašdramaturg
Ivana Ivkovićdramaturg
Pravdan Devlahovićkoreograf

izvođači
Pravdan Devlahović
Zrinka Užbinec

Odgovori