Search
Close this search box.

Crtač

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstava Crtač posvećena je susretu s vlastitim odrazom, a produkt je niza susreta izvedbene skupine BADco. sa suradnicima.
autorski tim funkcija
Siniša Ilićscenograf
Lovro Rumihaproducent
Nikolina Pristaškoreograf
Goran Sergej Pristašredatelj
Goran Ferčecdramaturg

‘Crtač je u ateljeu prepunom predmeta s ograničenom funkcijom u kojem izvođači, između ostataka i zajedno s njima, koreografiju posvećuju susretu s odrazom, pokušaju izdržati ovisnost o vlastitoj slici, njezinom porijeklu i njezinoj izložbenoj vrijednosti’, stoji u najavi predstave.

Predstava Crtač produkt je niza susreta BADco. s likovnim umjetnikom Sinišom Ilićem, piscem i dramaturgom Goranom Ferčecom i studentima plesa Danske nacionalne škole za kazalište i suvremeni ples koji su stažirali u BADco. Po dvomjesečnom zajedničkom radu predstava je rezultirala razilaskom suradnika: BADco. izvodi svoju, a studenti iz Kopenhagena svoju verziju čije je sličnosti i razlike samo donekle moguće predvidjeti.

U predstavi skupine BADco. ništa neće biti tamo gdje očekujete, ni vi nećete biti tamo gdje ste trebali biti, ali sve će biti upućeno na mjesto gdje ste se mogli naći. Ipak, bit ćete tu u pokušaju da se susretnete s vlastitim pogledom i nađete svoju sjenu između crteža, slike i projekcije.

Sva tehničnost scene, inače namijenjena kreiranju scenskog prizora, u slučaju Crtača pokazuje sve ono što se može dogoditi iza slike, eksponirajući slike kaosa koje proizlaze iz crne točke zaslijepljenog ljudskog organa vida. Taj je bljesak jednom bio ekstaza gledanja, a neki drugi put moguća nuklearna vizija.

‘Kad smo otvorili oči, učinilo nam se da je prostorija zbog bjeline još blistavija. Pred nama nije bilo ni sjene, a svaki predmet, svaki kut, sve krivine ocrtavale su se toliko jasno da su nam bole oči.’
Albert Camus, Stranac

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE