Naslovnica > Montažstroj
Montažstroj

Mladež bez boga

Autorski projekt redatelja Boruta Šeparovića po motivima istoimenog romana Ödöna von Horvátha te studiji Franca Bifa Berardija 'Heroji'.

Krleža ili što su nama zastave a što smo mi zastavama, da tako za njima plačemo?

Montažstrojev glazbeno-kazališni performans inspiriran radikalno kritičkim duhom Miroslava Krleže.

A gdje je revolucija, stoko?

Kako 're-brandati' vlastitu povijest, odnosno osobne pogreške medijskim narativom preobraziti u cenzuru, poučit će vas Borut Šeparović.

Mali čovjek želi preko crte

"Možemo li crte koje nas ograničavaju preći kao pojedinci ili tek kada spojimo ruke i zakoračimo zajedno?", pitaju se u Montažstroju.

55+ godine (ni)su važne

Jesu li u ovdašnjem društvu oni stariji od 55 otpisani i ako jesu - zašto?

Uzorak

Perfomarns kojim u sklopu svoju kampanje za dovianje etikete 'izvorno hrvatsko', Montažstroj završava jednu, a započinje drugu godinu.

Vatrotehna 2.0

'Vatrotehna 2.0' obnova je gotovo istoimenog projekta od prije dvadeset godina, kojim se Montažstoroj pojavio na hrvatskoj izvedbenoj sceni.

B.D.L.2.0.

Operacija:grad jedan je dio svog ovogodišnjeg programa prepustila Montažstrojevu oživljavanju kultrne i spomeničke baštine.

Srce moje kuca za nju

Montažstroj i Plesni centar Tala insceniraju legendarnu nogometnu utakmicu Hrvatske protiv Engleske iz 2007. godine sa ženskim izvođačicama u zagrebačkom HNK-u.

I fuck on the first date

Pojam recesije iz svjetskih se medija potpuno bezbolno i preko noći uselio u one domaće. S terorizmom stvari idu nešto teže, no zato je tu Montažstroj.

Timbuktu

Čovjek je čovjeku vuk, a što je jednom drugom pripadniku psećeg roda, po kojem je rod konačno i dobio ime... ili možda što je psu čovjek, u svojoj najnovijoj predstavi otkrit će Montažstroj.