Search
Close this search box.

Mjehur od sapunice

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kako televizijske sapunice izgledaju 'iznutra' saznajte u debitantskoj predstavi filmaša s podebljim televizijskim 'dossierom'.
autorski tim funkcija
Ivan Goran Viteztekst
Ivan Goran Vitezredatelj

Ivan Goran Vitez je enfant terrible domaćeg filma i to ne samo zbog nekolicine polemika koje je vodio u javnom prostoru, i 'ratovanja' na ADU, već i zbog njegovih filmova samih. Kratka Posljednja pričest umalo je bunkerirana, pa onda ipak proglašena najboljim filmom na Zagreb Filmskom Festivalu 2005. , dok su mu dugometražni igrani prvijenac  Šuma summarum kritičari proglasili filmom godine 2010.  Vitez je, međutim, puno radio i na televiziji, i to ne samo na vlastitoj autorskoj seriji Zakon, već i svoj sili drugih serijala raznih žanrova, a to je iskustvo odlučio pretočiti i u svoju prvu kazališnu predstavu.

'Mjehur od sapunice' vodi publiku iza kulisa stvaranja samih sapunica, no pri tome dosljedno ostaje u sapuničarskom žanru, pa bi se moglo reći i da je u pitanju - meta-sapunica.

Tu su zvijezda serije, ugledna tridesetdevetogodišnja glumica Vjekoslava Lovrek koju tumači Sanja Marin, mladi protagonist Mislav Poljak (Ivan Glowatzky), nesvršeni student prava koji godinama bezuspješno pokušava položiti prijemni ispit na Akademiji dramske umjetnosti, te šminkerica Mima (Iva Visković) koja kaže da bi željela upisati studij producenture. Uskoro im se priključuje i tek angažirani veteran Gordan Kos (Ivica Zadro), nekada slavni glumac koji je nakon utapanja u alkoholu potonuo i u zaborav, pa glumačko umijeće koje još uvijek posjeduje prodaje izvodeći monodrame po provincijskim mjestima. Povremeno se pojavljuje i čovjek koji drži sve konce u rukama, mladoliki tajkun u usponu i producent serije Renato Janković (Ivica Pucar), koji se počeo baviti filmom kao raznosač cateringa…

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE