Search
Close this search box.

Moderna vremena

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
autorski tim funkcija
Alessandro Trigona Occhipintiautor teksta
Damir Pundaoblikovatelj zvuka
Nenad Glavanscensko oblikovanje
Nenad Glavanautor videa
Zoran Mihanovićoblikovatelj svjetla
Jagoda Granićjezični savjetnik
Lina Vengoecheaasistent redatelja
Lina Vengoecheaskladatelj
Nenni Delmestreprevoditelj
Nenni Delmestreredatelj
Vesna Režićscenograf
Danica Dedijerkostimograf

 

Drama 'Moderna vremena' suvremenoga talijanskog pisca Occhipintija 2000. godine dobila je uglednu nagradu Flaiano za kazalište, a splitska premijera ujedno je i njezina hrvatska praizvedba. Priča je to o statusu pojedinca u 'Novoj Europi' kroz dramu obitelj prezaposlenoga inženjera i potencijalne glavne partnerice u odvjetničkom uredu, koja trpi i najniže udarce konkurencije, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu.

O drami sam autor kaže: 'Moderna vremena napisao sam 1999. inspiriran stvarnim događajem koji se tih godina zbio na Siciliji. Tekst govori o današnjem čovjeku. O tome kako on gubi saznanje o sebi i svom životu, zaboravljajući sebe samog, krhkost svoju i onih koji ga okružuju.
Moderna vremena su optužba koju upućujem, kroz optiku društvene kritike, društvu današnjice, njegovim mitovima. Ali Moderna vremena imaju namjeru biti i nešto više od toga. Tekst je zvono koje zvoni na uzbunu, poziv čovjeku da ponovno pronađe one ljudske dimenzije koje stalno – i možda nepovratno – gubi. Danas smo tu, na rubu provalije iza kojeg nema ničeg: samo praznina. I kao nikad prije, nesvjesni smo svoje tragične sudbine.'

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE