Naslovnica > 7.11.
7.11.

Prosjačka opera (NP Sarajevo)

Kako kreativno zaobići plaćanje autorskih prava, a ipak se okoristiti istima? Predstava Kokana Mladenovića školski je primjer za to.

Hinkemann (2015)

Drama Ernsta Tollera o ratu i njegovim reperkusijama po pojedinca, ali i društvo, vraća se na repertaore hrvatskih kazališta nakon pola stoljeća, a u režiji Igora Vuka Torbice.

Rekvijem za 2 stolice / Stabat Mater

Dvije koreografije Edwarda Cluga nastale za inozemne naručitelje, spojene su u double - bill za njegov matični teatar, SNG Maribor.

260 dana

Potresna knjiga Marijana Gubine o zatočeništvu što ga je sa svojom obitelji proživio tijekom Domovinskog rata, predložak je za prvu dramsku premiejru HNK Osijek u sezoni 2014/2015.

Život bez imena – Istine Marije Magdalene

Nadopisana Isusova biografija iz pera Vladimira Stojsavljevića, a iz vizure Marije Magdalene, postaje predstava za 12 apostola, kojom festival Zlatni lav proslavlja 15. godina postojanja.

La MaMa Cantata

Glazbeno-scenski hommage osnivačici LaMaMa teatra, Ellen Stewart.

Adagio

Četiri žene i jedan muškarac u polaganom tempu rastvaraju koloplet kompliciranih međusobnih odnosa. Tekst Lade Kaštelan režirala je Marina Petković Liker, a predstava je nastala u suradnji HNK Zagreb i Hrvatskog doma u Vukovaru.

Monster Tamer

Monster Tamer predstava je nastala suradnjom četvoro koreografa povezanih programom Beyond Front@, a svoju hrvatsku premijeru imat će u novootvorenom Zagrebačkom plesnom centru.