Naslovnica > PREDSTAVE > La MaMa Cantata

La MaMa Cantata

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Glazbeno-scenski hommage osnivačici LaMaMa teatra, Ellen Stewart.
autorski tim funkcija
Kris Kukulglazbeni redatelj
Kris Kukulglazbeni aranžer
Elizabeth Swadosredatelj
Elizabeth Swadosskladatelj
Elizabeth Swadosautor libreta

Elizabeth Swados, američka spisateljica, glazbenica, skladateljica i redateljica, najveći dio svog opusa posvetila temama rasizma, ubojstva i mentalnih bolesti, a o vlastitom iskustvu s potonjima napisala je i dvije knjige. No, podjednako važan dio njezina opusa čine humoristični satirični projekti, dok je pak njezin najveći komercijalni uspjeh sasvim sigurno mjuzikl Runaways.

No, suprotno navodima na sajtu Zagrebačkog kazališta mladih (!), Swados za Runaways nije nagrađena Tonyem, iako je predstava 1978. za rečenu nagradu bila nominirana u čak pet kategorija - najbolji mjuzikl, libreto, originalna glazba, koreografija i režija - a na koncu nije slavila niti u jednoj.

http://www.youtube.com/watch?v=TIHQm1dHPh4

Swados, međutim, jest osvojila tri nagrade Obie (za postignuća na Off-Broadwayu), bilo za vlastite bilo predstave drugih autora, a osim u kazalištu puno je radila i na filmu i TV.

Koncem 2011. godine, Swados je odlučila napraviti glazbeno-scenski  hommage osnivačici LaMaMa teatra, Ellen Stewart, preminuloj u siječnju, a rezultat je - La MaMa Cantata, djelo za glumce i veliki zbor, čiji su tekstovi zapravo kompilacija citata Ellen Stewart, kao i priča o njoj i ljudima s kojima se susretala i radila.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter