Login za korisnike

Judith French

O strip-junakinjama, fetišima, ljubavi i prijateljstvima iz ludnice odlučila je progovoriti Vlatka Vorkapić, ujedno i redateljica predstave.

***

Judith French dramski je prvijenac filmske redateljice Vlatke Vorkapić, za kojeg je 2007. godine osvojila prvu nagradu Marina Držića. Na kazališnim daskama naći će se u režiji same autorice, a radi se o komadu koji se bavi neobičnim ljudskim sklonostima i slabostima...

Naslovna junakinja glavno je lice popularnog stripa, izmišljeni lik, kojeg će za jednog obožavatelja utjeloviti Tonka, prodavačica s kioska. Obožavatelj je Damir, uspješni broker koji ima fetiš na crvenokosu djevojku u crvenoj haljini, a stalno pokušava pronaći nekoga tko bi ispunio njegove fanatazije, tj. djevojku koja bi za njega bila spremna igrati Judith French.

Tonka, koja slučajno sliči strip junakinji, ostavši bez posla i stana, prihvaća Damirovu ponudu da sat-dva dnevno bude Judith French, no u jednom trenutku njihova igrica poprima ozbiljnije obrise – usprkos svim neobičnim okolnostima upoznavanja, dvoje usamljenih ljudi sve se više približava jedno drugome, da bi u trenutku Damirove agresije Tonka konačno pokušala pobjeći.

U ludnici, gdje je završila nakon Damirova napada, upoznaje još jednog obožavatelja Judith French, Janka, uz čiju pomoć se nakon bijega iz ludnice odlučuje osvetiti Damiru...

autorski tim
Lidija Ivandaproducent
Tamara BabunTamara Babunasistent produkcije
Zdenko Trandleroblikovanje svjetla
Nikola Krnjaićstrip crtač
Petra Heldscenograf
Slavica Šnurmajstor maske
Irena Čurikdramaturg
Vlatka Vorkapićautor teksta
Stanislav Kovačićskladatelj
Ivanka Mazurkijevićskladatelj

izvođači
Dražen ČučekDamir
Ivan ĐuričićJanko
Judita FrankovićJudith French
Petar AtanasoskiJanko

Odgovori

POVEZANE VIJESTI