Search
Close this search box.

Cvilidreta

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nina Kleflin i Ivan Leo Lemo zajednički potpisuju režiju jedne od najmračnijih bajki braće Grimm, Cvilidrete, u Gradskom kazalištu Trešnja.
autorski tim funkcija
Lucija Prstec Smolčeckostimograf
Braća Grimmautor predloška
Zvonimir Dusperskladatelj
Ivan Leo Lemokoredatelj
Nina Kleflinkoredatelj
Aleksandar Mondecaroblikovatelj svjetla
izvođači uloge
Ana Vučak VeljačaAnabel
Andrej DojkićKraljević, Vilenjak
Dubravka LelasMama, Vilenjakinja i band
Filip VidovićPaž i Vilenjak Pirueta
Luka BulovićCvilidreta
Matija ČigirCvilidreta
Matija KačanMlinar, Vilenjak i band
Pavle VrkljanČarobnjak, Vilenjak
Tena TadićKokoš, band i Vilenjakinja Areta

Priču o misterioznom patuljku koji je pomogao siromašnoj djevojci da postane kraljevom ženom, a kasnije je ucjenjuje životom njenog djeteta Kleflin i Lemo odlučili su ispričati na nov i šaljiv način i s jakom porukom - Cvilidreta ne zna da neke stvari nisu na prodaju, i da postoji zlato koje nije plemeniti metal. Cvilidreta je mislio da ljudi vole stvari, a ljude samo koriste i iskorištavaju - dok on shvati da je u krivu, publika će se već dobro nasmijati na njegov račun.

Kleflin potpisuje dramatizaciju bajke, a zajedno potpisuju i likovno oblikovanje predstave.  Ansambl predstave dobrim dijelom čini generacija glumaca koja je prošle godine diplomirala na Akademiji dramske umjetnosti - naslovnu ulogu tako će zaigrati Luka Bulović i Matija Čigir, dok će princezu Anabelu igrati Ana Vučak. Zanimljivo je da je Cvilidretu zagrebačka publika imala prilike vidjeti i u prošloj sezoni, i to također u predstavi oko koje su se okupile mlade snage hrvatskog kazališta - u režiji Paola TIšljarića i adaptaciji Valentine Galijatović, Cvilidreta je igrala u Dječjem kazalištu Dubrava.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE