Naslovnica > PREDSTAVE > Cvilidreta

Cvilidreta

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nina Kleflin i Ivan Leo Lemo zajednički potpisuju režiju jedne od najmračnijih bajki braće Grimm, Cvilidrete, u Gradskom kazalištu Trešnja.

Priču o misterioznom patuljku koji je pomogao siromašnoj djevojci da postane kraljevom ženom, a kasnije je ucjenjuje životom njenog djeteta Kleflin i Lemo odlučili su ispričati na nov i šaljiv način i s jakom porukom - Cvilidreta ne zna da neke stvari nisu na prodaju, i da postoji zlato koje nije plemeniti metal. Cvilidreta je mislio da ljudi vole stvari, a ljude samo koriste i iskorištavaju - dok on shvati da je u krivu, publika će se već dobro nasmijati na njegov račun.

Kleflin potpisuje dramatizaciju bajke, a zajedno potpisuju i likovno oblikovanje predstave.  Ansambl predstave dobrim dijelom čini generacija glumaca koja je prošle godine diplomirala na Akademiji dramske umjetnosti - naslovnu ulogu tako će zaigrati Luka Bulović i Matija Čigir, dok će princezu Anabelu igrati Ana Vučak. Zanimljivo je da je Cvilidretu zagrebačka publika imala prilike vidjeti i u prošloj sezoni, i to također u predstavi oko koje su se okupile mlade snage hrvatskog kazališta - u režiji Paola TIšljarića i adaptaciji Valentine Galijatović, Cvilidreta je igrala u Dječjem kazalištu Dubrava.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter