Naslovnica > PREDSTAVE > The Rodin Project

The Rodin Project

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Što bi se zbilo kad bi crteži i kipovi velikog Auguste Rodina - oživjeli na sceni? Upravo to zapitao se i nitko drugi do li Russell Maliphant.
autorski tim funkcija
Russell Maliphantkoreograf
Alexander Zekkeskladatelj
Michael Hullsoblikovatelj svjetla
Es Devlinscenograf
Bronia Housmanscenograf
Stevie Stewartkostimograf

Od kritike i publike obožavani britanski koreograf kanadskog podrijetla, Russell Maliphant inspiraciju za svoj najnoviji projekt pronašao je u opusu velikog francuskog kipara Auguste Rodina.

Suprotno službenoj najavi Tjedna suvremenog plesa, koji The Rodin Project dovodi u Zagreb, predstava je praizvedena na sceni londonskog Sadler's Wellsa još 5. veljače ove godine, u sklopu projekta British Dance Edition London 2012.

Predstava je priličan odmak od Maliphantovih ranijih radova, a podijeljena je u dva dijela, od kojih je prvi prilično statičan, dok drugi stapa popping i breaking sa capoeirom, pokretima iz borilačkih vještina, te  specifičnim koreografskim vokabularom na kojem je Maliphant i izgradio svoju karijeru.

http://youtu.be/U7g8oS2acvQ

Iako u svojoj realizaciji prilično spektakulran, za razliku od prethodnih Maliphantovih radova, kritika ovaj nije dočekala s prevelikim oduševljenjem, pa je The Rodin Project u Londonu redom zaradio kritičarske trojke, a zašto opisala je možda najbolje Guardianova glavna plesna kritičarka, Judith Mackrell: "The Rodin Project je prekrasno uronjen u hedonizam i heroizam svoje središnje teme, no u njezinoj interpretaciji nije niti dovoljno doslovan niti dovoljno neovisan, a da bi bio posve cjelovita plesna predstava".

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter