Naslovnica > PREDSTAVE > Podešavanje prostora

Podešavanje prostora

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
O ljudima i prostoru u novoj plesnoj predstavi Mirjane Preis, a u koprodukciji ZPC i Studija za suvremeni ples.
autorski tim funkcija
Marino Frankolaoblikovatelj svjetla
Mirjana Preiskoreograf
Mirjana Preisautor izbora glazbe
izvođači uloge
Ana Vnučec
Šimun Stankov

Što je PROSTOR?  Kako ga koristimo? Koja je razlika između privatnog i javnog prostora?  Koliko ga proširujemo ili sužavamo? Kako ga istražujemo? Sputavaju li društvene norme prostor? Što predstavlja naše tijelo u prostoru? Kako pojedinac osvaja svoj prostor unutar zajednice?

Kroz odnos dvoje ljudi, muškarca i žene u surovoj svakodnevici, autorica istražuje ova pitanja koja nas često svjesno ili nesvjesno zaokupljaju. Tuge, strahovi, nerazumijevanje, ali i ljubav, sreća i sklad egzistiraju u prostoru kao kategoriji manifestacije života. Pritom su glazba, zvukovi i tišina podloga za ovu "igru" koju nam kroz ples i pokret približavaju odnosno podešavaju  Ana Vnučec i Šimun Stankov.

Mirjana Preis bila je dugogodišnja članica Studija za suvremeni s kojim je nastupala u mnogobrojnim projektima u zemlji i inozemstvu. U svom dugogodišnjem radu ostvarila je niz zapaženih i nagrađivanih koreografija od kojih su mnoge, osim u zemlji, ostvarile i uspješna gostovanja u inozemstvu. Njena autorska predstava "Kaputt" nagrađena je Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu u 2004. godini. Autorica djeluje i kao plesni pedagog.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE