Drago mi je što vas vidim

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Samoironični naslov označava najnoviju predstavu Kazališta slijepih i slabovidnih 'Novi život'.
autorski tim funkcija
Igor Pauškascenograf
Igor Pauškaoblikovatelj svjetla
Ksenija Zecredatelj
Zdravka Ivandija Kiriginkostimograf
Damir Šimunovićodabir glazbe
Saša Božićdramaturg
Saša Božićoblikovatelj svjetla

Predstava je autorski projekt Ksenije Zec, na kojem dramaturgiju potpisuje Saša Božić.

'Drago mi je što vas vidim' sastoji se od tri djela, a inspirirana je  zapisima o Japanu poznatog francuskog teoretičara Rolanda Barthesa koji su sakupljeni u zbirci eseja  'Carstvo znakova',  romanom Virginije Wolf 'Gospođa Dalloway' iz 1925.godine,  filmom 'Bande a part' (Neobična banda) Jean-Luca Godarda, te  trivijalnostima u pjesmama Michaela Jacksona.

Poznati roman struje svijesti Virginije Woolf slijedi dan pripreme za zabavu glavnog lika Clarisse Dalloway, a u tome jednom danu bit će sadržan cijeli njezin život, dok 'Bande a part' (1964.) jednog od najistaknutijih predstavnika francuskog novog vala govori o, Franzu i Arthuru,  dvojici prijatelja koji traže način kako se obogatiti. Film je hommage  redatelju Howardu Hawksu.

'Drago mi je što vas vidim' je nastavak istraživanja započetog u predhodnom projektu 'Nos vamos a ver',  i u ovoj predstavi početini motiv odnosi se na problem svakodnevnice, njezinog trajanja, (ne) smisla i (dis) kontinuiranosti. Fikcionalni okvir predstave je obiteljska večer  kroz koji je prikazan ironijski obračun s uobičajenim društvenim okupljanjima građanskoga društva koje ne prihvaća različitost.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE