Naslovnica > PREDSTAVE > Nevidljivi

Nevidljivi

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Dramu Tene Štvičić iz 2011. napisanu izvorno na engleskom u RHvatskoj po prvi puta postavlja gost iz Slovenije - Matjaž Pograjc.

Nevidljivi Tene Štivičić izvorno su napisani na engleskom jeziku kao Invisible još 2011. godine i sve do sezone 2016/2017b nisu izvođeni na hrvatskom.

Kako kaže službena najava: "Stvari su se u međuvremenu promijenile, a ono o čemu govore "Nevidljivi" postalo je sveeuropskom temom. "...ova autorica zadivljuje svojom scenskom imaginacijom, briljirajući oštroumnošću seciranja imigrantskoga problema, na način malo kada viđen u modernoj dramaturgiji."

Protagonisti drame su  izgnani, odbjegli, odbačeni ljudi s Istoka, koji u Velikoj Britaniji vide obećanu zemlju, postaju tek zbunjeni epizodisti globalnih političko-ekonomskih zbivanja, ali i vlastitih života. Već popis likova jasno naznačuje kako stoje stvari: postoji "Tvrđava Europa", kamo pripadaju dobrostojeće, situirane osobe iz više građanske klase zemalja Zapada, te postoje "Drugi", što na isti taj Zapad stižu iz svojih domovina izmučenih ratom i besperspektivnošću.

Redatelj Matjaž Pograjc, trajno vezan uz Slovensko mladinsko gledališče, s uspjehom je već postavio "Fragile!" Tene Štivičić, oblikujući ju kao naslov jakog redateljskog koncepta, gdje je udio filmskog značajan dio predstave zavodljive likovnosti i inventivnih scenskih rješenja.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE