Search
Close this search box.

Stipe Kostanić

DATUM ROĐENJA:
GODINA ROĐENJA:
MJESTO ROĐENJA:
58852

Stipe Kostanić (rođen 06.10. 1982. u Makarskoj, Hrvatska) hrvatski je glumac i performer. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Beogradu 2007. godine te odmah započeo karijeru kazališnog i televizijskog glumca.

U profesionalnoj karijeri do sada je odigrao nekoliko glavnih uloga u kazalištu i ostvario autorske performance. Između ostalog, tumačio je ulogu Raskoljnikova u adaptaciji Zločina i kazne francuskog dramatičara B.M. Koltesa, Josepha u Brani na Pacifiku M. Duras, Anđela u adaptaciji romana Adio kauboju Olje Savićević, Borisa Davidoviča u adaptaciji priče Grobnica za Borisa Davidoviča Danila Kiša. Nastupio je kao glumac-performer po tekstu Psi H. Guiberta , zatim After whom Ljubljana can be named slovenskog pjesnika T. Šalamuna, u kazališnom performansu po tekstu A. Artauda Svršimo s Božjim sudom te projektu To nije crvena, to je krv, po motivima jugoslavenske revolucionarne poezije. Nastupa u više drugih predstava u Zagrebu, Ljubljani, Splitu i Beogradu.

U HDLU Zagreb i Domu omladine Beograda postavlja svoj performans “One touch”.

Sudjelovao je na više hrvatskih i međunarodnih kazališnih festivala uključujući i 5th Theatre Olympics u Seulu u Južnoj Koreji s najnagrađivanijom predstavom Ivice Buljana Macbeth after Shakespeare po tekstu H. Muellera.

Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE