Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Ulaznice: Pijani proces

Ulaznice: Pijani proces

Dok se u Splitu sprema premijera 'Zločina i kazne' mi vam darujemu ulaznice za predstavu po adaptaciji istog teksta iz pera kultnog Francuza - B.M. Koltesa.
Share on facebook
Share on twitter

Pijani proces predstava je kojom će se Hrvatska i službeno pridružiti centralnom obilježavanju 20. godišnjice Koltesove smrti, režira Ivica Buljan, a u njoj igraju Ana Karić, Ivica Vidović, Gordana GadžićEnes Kišević, Lucija Šerbedžija, Ana Vilenica, Goran Bogdan, Stipe Kostanić te Zoran Prodanović Prlja, pjevač kultnog rock-banda Let 3.

Riječ je o jednom od ranih radova, M.M. Koltesa, tekstu kojeg je napisao samo godinu dana nakon svoj prvjenca - Gorčine - a koji je pak bio originalna adaptacija teksta Djetinjstvo, Maksima Gorkog. Nastavljajući se baviti ruskim klasicima, Koltes se odlučuje i za adaptaciju romana Zločin i kazna F. M. Dostojevskog, predstavljajući remek-djelo svog ruskog kolege kroz prizmu delirija Raskoljnikova i alkoholne halucinacije Marmeladova, čiji tragičan i groteskan kraj pokreće i očaj glavnog junaka. Slijed je to noćnih prizora u vrelom ljetnom Petrogradu ; a radnja se odvija u samo pet dana… Ne želim više svoj dio neba, svoj dio kiše, svoj komad svijeta. Hoću cijelo nebo, hoću svu kišu koju želim, želim odsjeći prostor nožem… , kaže Raskoljnjikov.

U suradnji sa Scenom Gorica darujemo vam 5x2 ulaznice za izvedbu Pijanog procesa 28. veljače od 20h, a da bi ste došli do svog para pošaljite nam kontakt podatke i datum premijere predstave Pijani proces u Gorici, do 27. veljače u 12h na adresu nagradna@www.teatar.hr.

Sretno!

Po 2 ulaznice su dobili: Antonija Zabic, Iva Galović, Morana Amulić, Kaja Šprljan Bušić i Denis Zaić

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI