Naslovnica > VIJESTI > INFO > Završio IETM Zagreb 2012, jedan od kulturnih događaja godine

Završio IETM Zagreb 2012, jedan od kulturnih događaja godine

U Zagrebu je završeno jesensko plenarno zasjedanje mreže IETM, zahvaljujući kojoj je Hrvatskoj boravilo više 500 profesionalaca iz svijeta izvedbenih umjetnosti.
Share on facebook
Share on twitter

Članovi više od 500 organizacija iz 45 zemalja, u Zagrebu su od 25. do 28. listopada održavali plenarni sastanak mreže IETM te globalne mreže, te uz brojna predavanja i sastanke pratiti i bogat umjetnički program dvadesetak plesnih i kazališnih predstava i performansa hrvatskih umjetnika.

Zagrebačko zasjedanje odvijalo se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, a uz podršku Ministarstva kulture, Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba, te je u njegovu radu sudjelovalo više od 500 sudionika sa svih strana svijeta.

Posebnost ovog IETM-a bio je i ambiciozan konferencijski program koji se nije bavio isključivo produkcijom, financijskim strukturama i strategijama suradnje, već i estetikom kazališne produkcije u konkretnom socijalnom kontekstu.

Uz brojna predavanja, među kojima ona ministrice kulture prof. dr. Andree Zlatar Violić, Michaela Kaisera iz Kennedy Centra, umjetnika Dragana Živadinova, zatim Gordane Vnuk, Arnda Wesemanna i brojnih drugih teoretičara i praktičara izvedbenih umjetnosti, sudionici IETM Zagreb imali su se prilike upoznati s radom domaćih umjetnika kao što su Nataša Rajković i Bobo Jelčić, Ivica Buljan, Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo, Trafik, Zagrebački plesni ansambl, Branko Brezovec, Oliver Frljić, Petra Zanki i Britta Wirthmüller, Zrinka Šimičić Mihanović, Sanja Tropp Frühwald, Marjana Krajač, Saša Božić i Petra Hrašćanec, BADCo., Bacači Sjenki, Room 100, Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, Matija Ferlin, Bojan Đorđev i Stipe Kostanić.

To predstavljanje domaće izvedbene scene nekima od najvažnijih međunarodnih  promotora, koproducenta, ravnatelja festivala i producenta, rezultat je udruženih napora domaće, isključivo neovisne scene, odnosno organizacijskog odbora koji čine Domino / Perforacije, POGON - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, SC Kultura promjene, Hrvatski institut za pokret i ples / Zagrebački Plesni centar, Eurokaz, Drugo more (Rijeka), koji sun a koncu zagrebačkog zasjedanja dobili iznimne pohvale sudionika za organizaciju I domaćinstvo IETM Zagreb.

Idući sastanak IETM održat će se u Dublinu.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE