Search
Close this search box.

Petica za Noć performansa: Labrović2 + Crtalić, Gagić i Kostanić

Pet zvijezda domaće nezavisne scene u ‘Džamiji’ u okviru Noći performansa otvara zagrebački dio programa festivala Perforacije.

Četvrto izdanje festivala Perforacije započinje večeras, 24. listopada u Rijeci, premijerom predstave kolektiva BADco, Ima li života na sceni: Vježbe iz oblikovanja Zemlje. Do kraja mjeseca će festival još u Zagrebu i Dubrovniku predstaviti više od 20 različitih programa, domaćih i regionalnih umjetnika.

Zagrebački segment Perforacija otvara novo izdanje jedinstvenog branda ovog festivala, Noći performansa, koja je u u protekle dvije godine već gostovala u New Yorku i Portlandu, Beogradu, Ljubljani, Skopju, Brestu i Caenu intenzivno promovirajući umjetnike iz Hrvatske, ali i regije.

Noć performansa 2012. odvijat će se 25. listopada u HDLU, popularnoj 'Džamiji', a donosi jedinstveni program pet izvođača: Jakova Labrovića, Siniše Labrovića, Marijana Crtalića, Bojana Gagića i Stipe Kostanića.

Program započinje u 22 sata, a kao i sva prethodna izdanja Noći performansa obećava zanimljiv istraživački dijalog umjetnika i publike na temu povezanosti / veza / odnosa, u jedinstvenom okruženju Meštrovićeva paviljona, uz besplatan ulaz za posjetitelje.

Član iznimno uspješne splitske novocirkuske kompanije Room 100, Jakov Labrović, po prvi će put, i to kako kaže 'preko veze', surađivati s prezimenjakom, performativnim ministrom kulture, Sinišom Labrovićem.

Veze, ali one obiteljske kroz prizmu zvučnih slika, električnih krugova kao instrumenata te tehnologije kao utjelovljena sjećanja – propitivat će multimedijalni umjetnik Bojan Gagić projektom 'Interieur'.

Sisački likovnjak i performer, dobitnik nagrade THT- MSU, Marijan Crtalić Marijan Crtalić u performansu 'Mogućnost izlaska', bavi se problemom suočavanja sa okolinom o kojoj ima nesvjesno stereotipiziran pogled, uvjeren da u odnosu na sebe i svoj pogled na sebe ne može uspostaviti drugačiji odnos; dok će Stipe Kostanić premijerno izvesti performans 'One Touch' kojim propituje percepciju glumčeve / izvođačeve osobe, koja je u paradoksalnom odnosu istodobno subjekt i objekt, izvođač i instrument. Publika je pozvana bilo kojim dijelom svog tijela jednom dodirnuti bilo koji dio tijela golog izvođača.

Upravo tim Kostanićevim performansom uskoro će započeti i beogradsko izdanje Noći performansa u studenom, a kojim Perforacije nastavljaju svoj uspješni niz međunarodnih gostovanja.

 

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE