Search
Close this search box.

Sandra Lončarić

GODINA ROĐENJA:
MJESTO ROĐENJA: ,
59536
predstava produkcija funkcija
Trenk iliti divji baronizvođač PRERADOVIĆ, guščarica Marica*
Višnjik (Gavella '20), izvođač Ranjevska, Ljubov Andrejevna
Osječki long, long playizvođač Višnja, novinarka
Kod bijelog konjaizvođač Kancelarka*
Anđeli Babilona (HNK Osijek)izvođač Žena, gradonačelnikova supruga
Vitez slavonske ravniizvođač Grofica Pejačević, grofova supruga
Tri sestre (HNK Osijek)izvođač
Glumice u zagrljajuizvođač
Ana Karenjina (HNK Os)izvođač Ana Arkadjevna Karenjina
Unterstadtizvođač
Prolazniciizvođač Adela Deszathy
Mletački trgovacizvođač Porzia, bogata baštinica
Lipa si, Teno!izvođač
Paralelni svjetoviizvođač Vera, psihijatrica
Fragile!izvođač Mila
Pidžama za šesteroizvođač Suzette
Šokicaizvođač Janja
Hedda Gabler (HNK Osijek)izvođač
Sjećanje vodeizvođač Catherine
Događaj u mjestu Gogiizvođač
Kurveizvođač Greta

Rođena 13.07.1974.god. u Brugg-u u Švicarskoj. S roditeljima seli u Hrvatsku u Našice gdje završava osnovnu školu i jezičnu gimnaziju s odličnim uspjehom. Tijekom školovanja plesala u folklornom društvu „Vatroslav Lisinski“ i aktivno trenirala rukomet u RK“Partizan“ Našice.

Akademiju dramske umjetnosti Zagreb - dislocirani studij u Osijeku upisuje 1992. godine te diplomira 1996.g. Od te godine u stalnom je angažmanu u Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek i trenutno sa statusom prvakinje drame osječkog HNK.

Do sada je odigrala preko 50 kazališnih uloga domaćih i svjetskih pisaca te preko 20 različitih igranih, tv filmova, dramskih serija i telenovela.

1998.godine je osvojila Veliku Zlatnu Arenu za glavnu žensku ulogu na Filmskom festivalu u Puli za ulogu Stele u filmu „Zavaravanje“ Željka Senečića. Iste godine snima svoj drugi igrani film „Crvena prašina“ Zrinka Ogreste i zajedno sa ekipom filma osvaja nagradu publike za najbolji film na Festivalu hrvatskog filma u Puli 1999.g. i mnoga međunarodna priznanja: Na 56. Mostra internazionale u Veneciji uvršten je u službeni program, a osvojio je 3 Grand prixa- na 15.međunarodnom festivalu u Haifi, Med film u Rimu u studenom 1999.godine te na World Festu u Hustonu SAD iste godine. 2001.g. nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu, a 2008.g. za Nagradu hrvatskog glumišta za epizodnu ulogu puredstavi “Liliom“ F.Molnar. 2009.g. na Danima satire Satiričkog kazališta „Kerempuh“ dobiva nagradu Zlatni smijeh za ulogu Suzette u predstavi „Pidžama za šestero“M. Calmonetti.  2010.g. dobiva Nagradu hrvatskog glumišta za glavnu žensku ulogu u predstavi“Paralelni svjetovi“ M. Gavrana. Godinu dana poslije prima Nagradu grada Našice za područje kulture.

2012.g. nominirana je za nagradu Hrvatskog glumišta za glavnu žensku ulogu u predstavi „Unterstadt“ Ivane Šojat Kuči, a godinu dana poslije na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci nagrađena je za najbolju žensku ulogu u istoj predstavi.

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE