Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrade 33. Dana satire

Nagrade 33. Dana satire

Najboljom predstavom 33. Dana satire proglašen je ZeKaeMov 'Zagrebački pentagram', koji je osvojio i nagradu za najbolju režiju te najbolji dramski tekst.
Share on facebook
Share on twitter

Nagrada 'Zlatni smijeh' za najbolju režiju tako je pripala Paolu Magelliju, dok je u konkurenciji najboljeg teksta 'Zlatni smijeh' pripao Ivanu Vidiću za jednu od pet priča iz 'Zagrebačkog pentagrama' /naslovna/.

Ista predstava odnijela je i nagrade za najbolju glumicu (Doris Šarić-Kukuljica), te najboljeg mladog glumca (Frano Mašković).

U obrazloženju nagrade, o kojoj je odlučivao žiri u sastavu Helena Buljan (glumica i profesorica na Akademiji dramske umjetnosti), Aida Bukvić (kazališna redateljica i docentica na Akademiji dramske umjetnosti) te Želimir Ciglar (kazališni kritičar "Večernjeg lista") stoji sljedeće: 'Cjelovitost, dosljednost, preciznost u svakom izraženom detalju, prvorazredna hrabrost da se duboko istraže traume vremena i prostora u kojem živimo i da se obrani naše pravo i mogućnost da pokušamo postati bolji nakon što se prepoznamo u zrcalu ove predstave, sve je to odlika djela koje odnosi Zlatni smijeh i naslov najboljeg'.

Za najbolju mušku ulogu nagrađen je Elvis Bošnjak u predstavi 'Metoda' HNK Split, te 'Bog masakra', napravljenoj u koprodukciji s istim teatrom.

Nagradu 'Ivo Serdar', za najbolje prihvaćenu ulogu od publike, osvojio je Ljubomir Bandović u predstavi 'Elling' Beogradskog dramskog pozorišta, dok su pet ravnopravinih glumačkih nagrada osvojili Saša Anočić u 'Ne, prijatelju!' Gradskog kazališta Trešnja, Bruna Bebić Tudor u 'Metodi', Nives Ivanković u splitskom 'Bogu masakra', Sandra Lončarić Tankosić 'Pidžami za šestero' HNK Osijek i Pavle Pekić u također već spomenutom 'Ellingu'.

Posebna priznanja primili su kostimografkinja Marita Ćopo i scenograf Ivo Knezović.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE