Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Izabrano novo vodstvo Hrvatskoga društva dramskih umjetnika

Izabrano novo vodstvo Hrvatskoga društva dramskih umjetnika

U Kazalištu Vidra u Zagrebu danas je održana redovna izborna Skupština Hrvatskoga društva dramskih umjetnika.
Share on facebook
Share on twitter

Za predsjednicu je ponovo, na mandat od četiri godine, izabrana Perica Martinović, kao i novi saziv Upravnog odbora: Nada Abrus, Sandra Lončarić Tankosić, Nedim Prohić, Ivica Pucar, Joško Ševo te Ana-Marija Vrdoljak. U Nadzorni odbor izabrani su: Robert Bošković – Žarak, Lidija Helajz i Šiško Horvat Majcan, a u Etičko povjerenstvo: Jasna Malec Utrobičić, Dunja Sepčić i Iva Srnec.

U svom programu Perica Martinović, uz provedbu velikih manifestacija (Nagrada hrvatskog glumišta, Festival glumca) koje HDDU organizira, kao zadatke svoga novoga mandata postavila je pozivanje i poticanje članstva na veći angažman u svim aktivnostima i projektima HDDU-a kao i na snažniju međusobnu komunikaciju o svim pitanjima značajnim za njihov profesionalni, umjetnički i društveni status. Pritom, HDDU će se zalagat za pomaganje i brigu o najosjetljivijim i najranjivijim grupama  članova: bolesnim, umirovljenim i slabijeg materijalnog statusa te mladim i nezaposlenim dramskim umjetnicima. Također, nastaviti  će s praksom ustupanja prostorija HDDU-a manjim kazalištima, umjetničkim organizacijama, nezavisnoj sceni kao i pojedincima za pripreme programa, čitaće probe, radionice, okrugle stolove i sve vidove aktivnosti na kojima rade i umjetnički djeluju.

Perica Martinović posebno je naglasila da će se i nadalje zalagali za zajedništvo i poticali toleranciju, komunikaciju, kolegijalnost, međusobno poštovanje i uvažavanje u različitostima, prozivajući sve članove HDDU-a da svojim postupcima i javnim djelovanjem štite dignitet struke i hrvatskoga glumišta te time pridonesu pozicioniranju Hrvatskoga društva dramskih umjetnika kao društveno relevantne krovne strukovne umjetničke udruge.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI