Login za korisnike

Dobitnici Nagrada hrvatskog glumišta 2010.

  ZAŠTIĆENI SADRŽAJ
OSTATAK OVOG TEKSTA DOSTUPAN JE SAMO UZ PRETPLATU ILI SMS PLAĆANJE

PRETPLATITI SE MOŽETE VEĆ ZA
1 KN DNEVNO
UPUTE ZA SMS PLAĆANJE PLATITE SMS PORUKOM PRETPLATITE SE

  • Nakon što sam / uz priličan napor / odgledao čitavu ceremoniju dodjele nagrada,- dan poslije hladne glave postavljam sebi pitanje, koje želim podijeliti sa svima onima koji čitaju ove stranice.
    Dakle, po mom skromnom sudu program dodjele NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA po definiciji bi trebao biti TOP OF THE TOPS.Zašto to kažem? Pa ako struka daje priznanja najboljima u području režije, glume, dramaturgije, scenografije i sl.-bilo bi normalno očekivati da i sam program rečene dodjele bude na najvišoj razini.I sada se ja pitam zašto to nije tako i čemu zapravo sve ovo služi? Iz godine u godinu svjedoci smo srozavanja kvalitete cijelog programa i nije mi jasno dokle.? Trebalo je imati doista jake nerve da se sve ono sinoć odgleda,iako mi ne pada na pamet da nikoga poimenice spomenem.Možda zaista neke stvari treba dovesti do apsurda, da bi se stvorila neka nova kvaliteta.Davno je sazrelo vrijeme da se naprave korjenite promjene u samoj koncepciji cijelog programa, jer ovakav kakav je – definitivno je degradiranje struke.Toliko od mene.

  • A, moj Rampada, gdje ste dosad bili??? Kakvi ‘topovi’: to je samo naše malo, provincijalno, užasno zatucano i zaostalo kazalište, u kojem se odgleda sva čamotinja i nemoć hrvatskoga društva. Dodjeljivati i podjeljivati tu nekakve nagrade – besmisleno je kao i cijela naša kultura, barem ova sabita u institucije, koja proždire sve štvo vrijedi…

  • Pa u tome i leži cijela tragika;- svake godine pratim ovu “malu seosku zabavu” i uvijek se nekako naivno nadam da će biti bolje.No, zaista se ovdje potvrđuje ona stara: Nadanje,- ludom radovanje.Ovakva koncepcija i razina izvedbe pokazuju da odluke o laureatima članovi žirija trebaju pismenim putem dostaviti nagrađenima, pa bi se tako uštedjela sredstva koja se troše na ovu bruku od priredbe, a i manje bi se sramotili pred očima gledateljstva.

Odgovori