Login za korisnike

Krešimir Batinić

Rođen je u Osijeku gdje završava svoje osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. U Lovranu 2002. godine upisuje studij dirigiranja na Visokoj školi za glazbenu umjetnost „Ino Mirković“ u klasi maestra Miroslava Homena, a u siječnju 2005. godine studij nastavlja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi maestra Vjekoslava Šuteja.

Prvu profesionalnu suradnju ostvaruje s Gradskim kazalištem Trešnja na Disneyevom mjuziklu Ljepotica i zvijer 2006. godine, a u siječnju 2007. godine odrađuje svoj diplomski nastup.

S kazalištem Trešnja surađuje i danas kao glazbeni suradnik. Od svibnja 2007. postaje stalni suradnik Zagrebačkog gradskog kazališta „Komedija“ gdje je danas stalno zaposlen kao korepetitor i dirigent predstava.

Redovito dirigira koncertima u sklopu Tjedna glazbe za mlade ostvarenog u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži. Tako u travnju 2014. dirigira koncertima (domaći autori „Od Lisinskog do Olivera“) u tjednu za Hrvatsku glazbenu mladež, a u travnju 2015. dirigira koncertima Od operete do rock opere 100% hrvatsko. S ansamblom Cantus u lipnju 2014. dirigira „Putovanje filmskom glazbom“, a s Acoustic Project ansamblom 2015. g. „Melodije velikog ekrana“ u sklopu manifestacije Noć hrvatskog filma i novih medija.

Sa Zagrebačkom filharmonijom kontinuirano surađuje. Osobito je uspješna suradnja na projektu Filmskog ciklusa. Projekcije kultnih nijemih filmova uz live pratnju orkestra, polučile su  velik uspjeh u hrvatskoj javnosti. U veljači 2016.g. ravnao je Zagrebačkom filharmonijom na gala koncertu održanom na najprestižnijoj američkoj glazbenoj adresi, njujorškom Carnegie Hallu.

  ZAŠTIĆENI SADRŽAJ
OSTATAK OVOG TEKSTA DOSTUPAN JE SAMO UZ PRETPLATU ILI SMS PLAĆANJE

PRETPLATITI SE MOŽETE VEĆ ZA
1 KN DNEVNO

Odgovori