Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Je li izbor ravnatelja ‘Komedije’ legalan?

Je li izbor ravnatelja ‘Komedije’ legalan?

Na natječaj za ravnateljsko mjesto GK 'Komedija' javio se samo jedan jedini kandidat, isti onaj koji tim kazališem rukovodi još od 1989. godine - Niko Pavlović.
Share on facebook
Share on twitter

Kako smo već pisali, Niko Pavlović na čelu je kazališta Komedija od 1989. godine! Aktualni mandat ističe mu 11.2.2014. godine, što znači da bi natječaj za ravnateljsko mjesto u najizdašnije financiranom gradskom teatru u Zagrebu trebao biti raspisan najkasnije 11.2.2013. godine. Pavlović, međutim,  65. godina života puni 9. kolovoza 2014. pa bi tada po sili Zakona o radu trebao u mirovinu, 'ukoliko se drugačije ne dogovori s poslodavcem'. Dogovor je, međutim, očito postignut,  baš kao i u slučaju Duška Ljuštine, pa je Kazališno vijeće Komedije po završetku natječaja na koji se javio samo - Pavlović, zagrebačkoj Skupštini uputilo prijedlog da za ravnatelja opet imenuje jedinog koji se na natječaj i javio - dakle - Pavlovića.

Problem je, međutim u činjenici, što je takav zaključak potpisalo četveročlano Kazališno vijeće Komedije, iako Zakon o kazalištima u članku 31. jasno navodi: "Kazališno vijeće javnog kazališta i javne kazališne družine imaju tri, pet ili sedam članova..."

Kao što je vidljivo iz priloženog prijedloga, Kazališno vijeće radilo je u sastavu Richard Simonelli, predsjednik, Krešimir Batinić, zamjenik predsjednika, Mirta Balog i Martin Horžić.

Situacija se dodatno komplicira činjenicom da je među javno dostupnim dokumentima o imenovanju članova Kazališnog vijeća 'Komedije', posljednji onaj od 17. svibnja 2011., a iz kojeg je vidljivo da je Skupština u vijeće imenovala Richarda Simonellija, Martina Horžića i - Vinka Brešana!

Brešana se, međutim nigdje u dokumentu prijedloga imenovanja ne spominje, no zato ga zamjenjuje čak dvoje ljudi!

No, kako nije bilo drugih kandidata na natječaju, malo je vjerojatno da će se itko u 'Komediji', a još manje u SKupštini zamarati takvom 'sitnicom', pa će Pavlović vjerojatno već idućeg tjedna biti imenovan.  A evo i s kakvim programom:

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE