Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Hrvatski operni umjetnici u programu Molto Cantabile

Hrvatski operni umjetnici u programu Molto Cantabile

Koncertna direkcija Zagreb u novoj posve drugačije koncipiranoj sezoni, među inim donosi ciklus 'Molto cantabile'.
Share on facebook
Share on twitter

'Molto cantabile' novi je koncertni ciklus Koncertne direkcije Zagreb, a čiji je idejni autor  Zlatko Madžar. Zagrebačkoj će se publici kroz pet koncerata predstaviti trenutačno najjača hrvatska operna imena zavidne međunarodne karijere - Dubravka Šeparović Mušović, Martina Zadro i Tomislav Mužek, te troje njihovih mlađih kolega koji svoju inozemnu karijeru tek počinju graditi, Evelin Novak, Krešimir Stražanac i Luciano Batinić.

"Sudjelovanjem u tom ciklusu, suprotstavljamo se globalizaciji glazbe u svijetu megalomanskih projekata", kazao je Tomislav Mužek.

Ciklus otvara Mužekov nastup u subotu 6. listopada u pratnji Irine Milivojević na glasoviru, a svoj koncert, čija je tema Njemački Lied i hrvatska popijevka, posvetio je hrvatskoj opernoj pjevačici Ruži Pospiš Baldani, koja je ove godine proslavila 70. rođendan.

I ostali koncerti ciklusa posvetnog su karaktera velikanima hrvatske opere, pa je tako Batinić svoj nastup posvetio opernom pjevaču Tomislavu Neraliću, Novak i Stražanac Dunji Vejzović, Zadro Srebrenki Jurinac, dok Šeparović Mušović priprema 'Hommage Milki Trnini'.

Izvođači će također predložiti po jednog mladog talentiranog pjevača ili pjevačicu koji će se publici predstaviti petnaestominutnim nastupima na posebnom koncertu u Muzeju Mimara. Njihove će pjevačke potencijale ocijeniti, te odabrati pobjednika peteročlana prosudbena komisija na čelu s proslavljenom sopranisticom Dunjom Vejzović, a laureatu će KDZ u narednoj sezoni upriličiti samostalni koncert, a dobit će i jednogodišnju stipendiju Lions Cluba Grič.

Sezona 2012./13. zamišljena je kao prvi dio dvosezonskog ciklusa koji se u siječnju 2013. nastavlja novim projektom u sklopu programa 'Molto cantabile'.

 


ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI