Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Čak pet kandidata za mjesto ravnatelja GK Komedija

Čak pet kandidata za mjesto ravnatelja GK Komedija

Nakon što je iz nepoznatih razloga propao prvi natječaj za izbor ravnatelja najskupljeg zagrebačkog gradskog kazališta, na drugi se javilo - za domaće prilike rekordnih - pet kandidata.
Share on facebook
Share on twitter

Podsjetimo, nakon prilično bizarnog i tek iz drugog pokušaja uspjelog razrješenja dugogodišnjeg ravnatelja Nike Pavlovića zbog golemog duga, Kazališno vijeće Komedije raspisalo je 4. svibnja natječaj za imenovanje novog čelnog čovjeka kuće.

No, natječaj je neslavno propao, premda nitko zapravo ne zna zašto, pa je 21. 10. ove godine raspisan novi, a o kojem smo vam pisali ovdje.

Komedija, naime, grubo krši Zakon o pravu na pristup informacijama kao i onaj o kazalištima i na službenim web stranicama nema niti jedan jedini zapisnik sjednica Kazališnog vijeća, pa čak ni sastav istog, a na upite odbijaju odgovoriti pa je zapravo nemoguće saznati razloge zbog kojih to najskuplje zagrebačko gradsko kazalište još uvijek nema ravnatelja u mandatu.

Kandidata za to mjesto, međutim, ne nedostaje. Na novi natječaj javilo ih se petero - Komedijin kućni diregnt Krešimir Batinić, redateljica Morana Foretić, kolega joj redatelj Marko Juraga kojem je dosad pošlo za rukom realizirati nekoliko koprodukcija vlastitog teatra s Komedijom, te dvojac koji je predao prijave i na prošli natječaj - član ansambla i aktualni v.d. ravnatelj Adam Končić, te dugogodišnji prvak kuće, navodni favorit ansambla i jedini kandidat s ozbiljnim ravnateljskim iskustvom u javnoj ustanovi - Damir Lončar.

Neslužbeno saznajemo kako je uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da svi kandidati zadovoljavaju propisane uvjete te da su dostavili svu potrebnu dokumentaciju. Odluka je sad na Kazališnom vijeću u sastavu Ivica Prlender, (predsjednik), Dorica Nikolić, Katarina Krpan, Mirta Balog i Ronald Žlabur, koje bi trebalo odlučiti o najboljem kandidatu te njegovo imenovanje predložiti Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI