Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > GK Komedija i nakon godinu dana bez novog ravnatelja, umjesto toga opet se imenuje v.d.

GK Komedija i nakon godinu dana bez novog ravnatelja, umjesto toga opet se imenuje v.d.

Najskuplje zagrebačko gradsko kazalište već je godinu dana bez ravnatelja u punom mandatu. Dokad? Ne zna se.
Share on facebook
Share on twitter

Početkom prošle godine kao grom iz vedra neba Zagrebom se pronijela vijest da je omiljenii priličo uspješni ravnatelj GK Komedija, Krešimir Batinić, podnio neopozivu ostavku na tu dužnost. Vijest je, ispostavilo se, bila točna, a o pravim razlozima sam Batinić nikad nije želio javno govoriti iako su sve činjenice upućivale na Komediji pripojeni pogon jazz i cabaret kluba Kontesa, o čemu smo pisali ovdje.

Potom je Gradska skupština za vršitelja dužnosti ravnatelja imenovala člana Komedijinog ansambla Damira Lončara, a onda i raspisala natječaj za ravnatelja na kojem je Kazališno vijeće odabralo Tedija Lušetića, nekoć zaposlenika te iste kuće, a potom dugogodišnjeg zaposlenika Grada Zagreba i jednog od optuženika u aferi Bundekfest.

No, kad se već činilo kako će Lušetić iz drugog pokušaja ipak zasjesti na čelo kazališta na Kaptolu, pod nemalim pritiskom javnosti i oporbe, plan se izjalovio i Skupština mu ipak nije izglasala povjerenje.

Odonda do danas nije bilo ni pokušaja raspisivanja novog natječaja, a Komedija se, kao i mnoge druge javne ustanove u Zagrebu morala još dodatno nositi i sa saniranjem posljedica potresa u kojemu su značajno oštećene obje njezine zgrade.

Kako je, pak, Zakonom o ustanovama propisano da vršitelj dužnosti taj posao može obavljati najdulje godinu dana, zagrebačka Gradska skupština na idućoj sjednici mora opet donijeti odluku o imenovanju osobe za tu funkciju.

Iz materijala za sjednicu koja je zakazana za 2. veljače razvidno je kako Gradski ured za kulturu predlaže da na dužnosti i dalje ostane Damir Lončar, s čim se većinom glasova (3 "za" i 2 suzdržana), složio i Odbor za kulturu, a jednako je glasao i Odbor za imenovanja.

Ukoliko, dakle, ne bude nepredviđenih iznenađenja, Komedijom će do daljnjega upravljati vršitelj dužnosti ravnatelja.

Prijedlog za imenovanje vršitelja duž, Komedija

 

 

 

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI