Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Komedija: Lončareva ‘treća sreća’

Komedija: Lončareva ‘treća sreća’

Na dnevnom redu iduće sjednice zagrebačke Gradske skupštine naći će se prijedlog o razrješenju Krešimira Batinića s dužnosti ravnatelja kazališta Komedija, te onaj o imenovanju vršitelja dužnosti do izbora njegova nasljednika.
Share on facebook
Share on twitter

Kako smo već pisali ovdje, još uvijek aktualni ravnatelj zagrebačke Komedije, Krešimir Batinić podnio je neopozivu ostavku na mjesto ravnatelja petnaest mjeseci prije isteka mandata. Odluka bi trebala biti provedena u djelo na idućoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine, 6. veljače, a istom prigodom trebao bi biti imenovan i vršitelj dužnosti ravnatelja koji će taj posao obavljati do provedbe novog natječaja.

Kazališno vijeće Komedije na tu je dužnost odlučilo predložiti člana Komedijina ansambla, Damira Lončara koji se i sam u proteklom 'izbornom' ciklusu natjecao za ravnateljsko mjesto. Kako bi uopće mogao biti predložen za vršitelja dužnosti, Lončar je u ponedjeljak, 20. siječnja podnio ostavku na mjesto člana Kazališnog vijeća, te se izuzeo od glasanja o prijedlogu imenovanja. No, kako je u srpnju prošle godine preminula predsjednica tog vijeća, Dorica Nikolić, a Grad nije imenovao njezinu nasljednicu, odluku od prijedlogu Lončara za vršitelja dužnosti ravnatelja donijelo je zapravo tek tročlano (!) Kazališno vijeće u sastavu Mirta Balog, Marija Sekelez i Davor Ljubić.

Iako je ovakva situacija poprilično neuobičajena, malo je vjerojatno da će se itko buniti protiv Lončarova imenovanja, a teško da bi i on sam na njega pristao bez podrške zaposlenika kazališta.

Podsjetimo, Lončar je bio jedan od tri kandidata koji su se prijavili na natječaj za ravnatelja raspisan u svibnju 2016. godine, a uz njega konkurirali su još i talijanski kazališni redatelj Luca Cortina, te član Komedijina ansambla Adam Končić. Taj je natječaj potom poništen, a novi je raspisan 21. listopada 2016.

Na ponovljeni natječaj javili su se Krešimir Batinić, Morana Foretić, Marko Juraga, Adam Končić i Damir Lončar, no i taj je poništen pa je Lončar odsutao od treće kandidature, a na treći uzastopni natječaj javili su se Marko Juraga, Adam Končić, Janos Roemer i Batinić koji je na koncu i imenovan ravnateljem.

Čini se stoga vrlo izvjesnim da će se nakon što bude imenovan vršiteljem dužnosti Lončar biti i kandidat za puni mandat na toj dužnosti, a do tad prenosimo njegov životopis kako je priložen materijalima za iduću sjednicu Gradske skupštine.

04 Prilog - životopis

Znakovito je, međutim, kako zasad na dnevnom redu te iste sjednice nema (!) prijedloga o popunjavanju sastava Kazališnog vijeća.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE