Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Evo tko su kandidati na trećem natječaju za ravnatelja Komedije

Evo tko su kandidati na trećem natječaju za ravnatelja Komedije

Na ponovljeni natječaj za novog ravnatelja zagrebačkog Gradskog kazališta Komedije pristigle su četiri prijave.
Share on facebook
Share on twitter

Gradsko kazalište Komedija raspisalo je natječaj za ravnatelja 1. veljače 2017. s rokom od 15 dana za prijave.

Do 15. veljače na natječaj su pristigle četiri prijave, a javili su se Krešimir Batinić, Marko Juraga, Adam Končić i Janos Roemer. Uvidom u dokumentaciju Kazališno vijeće, u kojemu su Ivica Prlender, kao predsjednik, te Dorica Nikolić, Katarina Krpan, Mirta Balog i Ronald Žlabur, kao članovi, utvrdilo je da svi kandidati zadovoljavaju propisane uvjete te da su dostavili svu potrebnu dokumentaciju, potvrdili su za Hinu iz Komedije.

Kako je priopćeno, natječajni postupak je u proceduri te će biti završen u zakonskom roku. Prema ranijim informacijama, to je 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Riječ je o trećem natječaju, nakon što su prethodna dva poništena.

Prvi natječaj za ravnatelja raspisan je u svibnju prošle godine, nakon što je u ožujku na sjednici zagrebačke Gradske skupštine razriješen dugogodišnji ravnatelj Komedije Niko Pavlović jer Kazališno vijeće nije prihvatilo njegovo financijsko izvješće o poslovanju za 2015. i financijski plan te je kao v.d. ravnatelja postavljen Adam Končić.

Natječaj, na koji su pristigle prijave Adama Končića te glumca Komedije Damira Lončara i talijanskog kazališnog redatelja Luce Cortine, poništen je te je Gradsko kazalište Komedija 21. listopada 2016. raspisalo drugi natječaj za ravnatelja.

Na ponovljeni natječaj javili su se Krešimir Batinić, Morana Foretić, Marko Juraga, Adam Končić i Damir Lončar, no i taj je poništen.

Novo ime u ponovljenom natječaju je Janos Roemer, bivši glasnogovornik i dugogodišnji djelatnik Hrvatske radiotelevizije, urednik i voditelj Hrvatskog radija, koji je s Komedijom godinama radio kao vanjski suradnik, producent na projektima mjuzikala, među kojima se ističu uspješnice 'Jesus Christ Superstar' iz 2000. i 'Mali dućan strave' iz 2003.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI