Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.10/2010

Tjedni pregled br.10/2010

U sljedećem tjednu možete birati između čak devet premijera - red suvremenog dramskog pisma (Sajko, Mihanović, Spasojević), red klasika (Peer Gynt, Adriana Lecouvreur, Seviljski brijač, Čarobna frula), pa mjuzikl ('Jalta, Jalta',), dječja predstava ('Priča o svjetlu'), te za kraj 'Bok žurim, nazovi ili replika stoljeća'.
Share on facebook
Share on twitter

Premijerni tjedan otvara Ivana Sajko s 'Rose is a rose is a rose is a rose' u ZeKaeMu 09.03., a predstava će ponovno biti premijerno izvedena i nekoliko dana kasnije u Puli, tj. u koproducentskom INK-u. O ljubavi u trenutku revolucije (ili obrnuto?) možete čuti sve što vas zanima iz usta same autorice, jer, nastavljajući praksu svojih autoreferencijalnih čitanja, Sajko, uz pomoć benda Nachtwache, sama izvodi svoju dramu.

Sljedeća premijera odvija se u Rijeci dan kasnije, 10.03., a riječ je o drami mladog srpskog autora Dušana Spasojevića u režiji jednako mladog srpskog redatelja Nemanje Rankovića. 'Metak za sve' progovara o narkomaniji, kriminalu i politici, a predstava je nastala u produkciji HKD Teatra.

11.03.  premijeru ima Ibsenov poznati lutalica, čovjek koji neprestano mijenja identitete i ne može se skrasiti na jednom mjestu, kao ni s jednim 'ja', 'Peer Gynt' ,kojim se zagrebačkoj publici vraća makedonski redatelj Aleksandar Popovski. O Peerovim putešestvijama saznajte više na pozornici Gavelle.

Istog dana u Rijeci će mu se pridružiti nesretno zaljubljena glumica 'Adriana Lecouvreur'. Hoće li i ovaj put skončati tragično, pogledajte u HNK Ivana pl. Zajca. Poznatu verističku operu režira Ozren Prohić, dok orkestrom ravna Nada Matošević.

Nakon klasika drame i opere, na red je došao i - klasični mjuzikl. Svakako najpoznatiji mjuzikl naslov s ovih prostora, 'Jalta, Jalta' vraća se na pozornicu Komedije, a doživljaje malih ljudi u službi velikih sila ponovno režira Vlado Štefančić, dok orkestrom ravnaju Veseljko Barešić i Krešimir Batinić. Datum  premijere - 12.03.

Istog dana, za one najmlađe Mala scena je pripremila 'Priču o svjetlu'. Građena na suprostnosti pojmova svjetlo/mrak te dobro/zlo, u režiji i izvedbi Ivice Šimića, predstava je namijenjena publici starosti od godine i pol nadalje.

13.03. u KNAP-u će suvremeni život, ali i pitanja koja muče nešto manje suvremene Adama i Evu, predstaviti autor Ivica Mijačika i redatelj Zoran Mužić kroz predstavu 'Bok žurim, nazovi ili replika stoljeća'.

Istog datuma u Osijeku će vas kroz pustolovine Tamina i Pamine provesti redatelj Zoran Juranić, koji je, uz Petera Oschanitzkog ujedno i dirigent predstave. Riječ je, naravno, o Mozartovoj 'Čarobnoj fruli', a pogledati ju možete u osječkom HNK.

Posljednja ovotjedna premijera također je operna, a odvit će se u splitskom HNK 14.03. Već drugu sezonu zaredom, iako je prošle godine gostovao u Drami, splitsku pozornicu pohodi 'Seviljski brijač', a ovaj put za njegove su splitske pstolovine zaslužni redatelj Plamen Kartaloff i dirigent Ivan Repušić.

To je, za ovaj tjedan - sve.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE