Naslovnica > GLAVNE VIJESTI
GLAVNE VIJESTI
OTVORENO PISMO

Radničko vijeće HNK u Zagrebu: Istina o upravljanju Dubravke Vrgoč

"Obraćamo se javnosti kako bismo ukazali na obmane i neistine o intendantskom mandatu Dubravke Vrgoč, koje se uporno već osmu sezonu pa i sada u tijeku natječaja za izbor intendanta HNK u Zagrebu, objavljuju u pojedinim medijima, u maniri političkih kampanja i samopromocije.", stoji u pismu Radničkog vijeća HNK u Zagrebu.
DO 22.10.2021.

Produljen rok za prijavu na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu

Kako smo već pisali, zbog poteškoća u radu sustava e-Prijavnica, a s kojim su korisnici proteklih dana imali ogromnih problema, produljuje se rok za prijave. No, tko je sustav radio, za koji iznos i zašto ne radi - još uvijek nismo saznali.
IN MEMORIAM

Preminuo je Žarko Potočnjak

Veliki hrvatski glumac i pedagog te suosnivač Glumačke družine Histrion preminuo je u 76. godini.
IN MEMORIAM

Preminula je ‘kraljica kolorature’, Edita Gruberova

Proslavljena slovačka sopranistica preminula je u 74. godini u Zurichu, izvjestila je njezina obitelj putem agencije Hilbert Artists Management.
#DIGITALIZACIJA

Ministarstvo kulture priznalo probleme sa e-Prijavnicama, možda produže rok prijave

Nakon što su nam se danas čitateji žalili na nemogućnost prostupa sustavu e-Prijavnica Ministarstva kulture i to dok je u tijeku Poziv za javne potrebe u kulturi RH, istražili smo o čemu se radi.
2+1

Bez iznenađenja: troje kandidata za zagrebačko HNK

Očekivano, na natječaj su pristigle tek tri prijave, a ime odabranog kandidata / kandidatkinje saznat ćemo najkasnije 22. studenoga.
16. -26.10.2021.

Započinje Festival hrvatske drame 31. Marulićevi dani

Festival hrvatske drame 31. Marulićevi dani održat će se, u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta Split, od 16. do 26. listopada u Splitu i Zagrebu. U konkurenciji za festivalske nagrade Marul bit će izvedeno 11 predstava po izboru dramatičarke i kazališne kritičarke Gordane Ostović.

Granatiranje ADU & HNK u Zagrebu

Na današnji dan 3. svibnja 1995. u raketnom napadu na Zagreb, između ostalih pogođena je i zgrada Akademije dramske umjetnosti i baletna dvorana HNK u Zagrebu.
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE