Search
Close this search box.

Dekan Švaić sutra vraća Prohića na posao?

Vjerovali ili ne...
  1. Kultura institucionalnog nasilja
  2. U se, na se i podase: mandati važniji od studenata
  3. Prohićeva obrana i besramni dani
  4. "Ne hodaj k’o da ti je među nogama zaostao kurac od jučer navečer"
  5. Kriv je, ali ga vraćamo na posao
  6. Švaićeve ‘male kućne čarolije’
  7. “Ubio bih i sebe i Akademiju”
  8. Najvažniji čovjek na Akademiji

***

Među nastavnicima i studentima ADU proširio se tijekom današnjeg dana email kojim dekan Švaić sutra ujutro saziva sastanak nastavnika Odsjeka kazališne režije i radiofonije, a na koji su uz njih pozvani i prodekanica za kazališni nastavu Ivana Buljan Legati i tajnica ADU, ali i - Ozren Prohić.

Nitko od nastavnika i studenata  koje smo kontaktirali nije bio pretjerano raspoložen za komentiranje tog poteza, no istovremeno nitko nije ni demantirao postojanje tog emaila ili doveo u pitanje njegovu autentičnost.

Podsjetimo, sve ovo događa se nakon što je prošlog tjedna Akademijsko vijeće izglasalo da Prohića više ne želi na ADU ili kako stoji tom prigodom objavljenom priopćenju škole:

"Kao nenajavljena točka dnevnog reda, a na izričit prijedlog Akademskog vijeća, uvršteno je izglasavanje nepovjerenja profesoru Ozrenu Prohiću. Nepovjerenje se odnosilo na isključivanje prof. Prohića iz izravnog rada u nastavi, ali i isključivanje iz radnog kolektiva Akademije. Nepovjerenje je izglasano s velikom većinom glasova."

Švaić je nakon rečene sjednice Akademijskog vijeća odbio razgovarati s medijima, pravdajaući se potrebom da 'odjuri u Rektorat', što je naknadno potvrdio gostujući u Newsroomu televizije N1.

Postavlja se stoga pitanje je li odluka da se Prohić vrati na ADU, pa makar i 'samo' na sastanak Odsjeka usuglašena s Rektoratom ili je u pitanju još jedan Švaićev začudni potez.

Hoće li i kako na sve ovo reagirati studenti, ali i svi oni nastavnici koji su glasali protiv Prohićeva povratka na radno mjesto (a jedini koji bio 'za' je njegov izravno nadređeni - Tomislav Pavković) saznat ćemo - valjda - sutra.

Konačno, nova sjednica Akademijskog vijeća sazvana je za petak.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE