Tainted

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Pobjednica 8. Platforme mladih koreografa svojom novom predstavom otvara novo, plesno poglavlje u repertoarnoj politici HNK Varaždin.

Sanja Tropp Frühwald je diplomirala  suvremeni ples i koreografiju na Eksperimentalnoj plesnoj akademiji u Salzburgu (SEADu), a studirala je još i na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Surađivala je s nizom domaćih i inozemnih koreografima, redateljima i trupama (Tanja Zgonc, Bad Co., Charles Linehan, Matej Kejžar, Ted Stoffer, Matsune&Subal, Eileen Standley, Ori Flomin,…),  autorica je niza plesnih projekata (Jutro; Ptice, ptice, ptice; Flutter; Moving south; Almost; Something to do with death; Museum of movement no.8;…) i multimedijalnih projekata te foto instalacija  predstavljenih u Hrvatskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Austriji, Njemačkoj, Švedskoj, Finskoj, Italiji, Portugalu i Argentini.

Za svoj je rad višestruko nagrađivana u zemlji i inozemstvu, a 2005. bila je i predstavnica Hrvatske na Bienalu mladih umjetnika Europe i Mediterana. Dobitnica je stipendije programa DanceWeb ‘07 u Beču, te je proglašena najboljom mladom koreografkinjom Hrvatske za 2007. godinu na 8.Platformi mladih koreografa. Suosnivačica je nekoliko nevladinih organizacija koje se bave plesom, kazalištem i alternativnom kulturom (EkS scena, Zagreb; Autonomna tvornica kulture, Zagreb;  Tanzbuero, Salzburg

Predaje na sveučilištu Mozarteum i ORFF institutu u Salzburgu kao gostujuća docentica za suvremenu plesnu tehniku, kompoziciju i scenski pokret. Radi kao DJ i izvođačica u performativno-glazbenoj skupini Little bunny suicides, te je umjetnička voditeljica performance kolektiva VRUM.

Kao koreografkinja Sanja Tropp Frühwald posljednji se put u Zagrebu predstavila predstavom Something to do with death na 25.Tjednu Suvremenog plesa, pri čemu joj je poseban gost u izvedbi bio Mario Kovač, a suradnja se nastavlja i na novom projektu - predstavi Tainted koja nastaje u koprodukciji  performance kolektiva VRUM I HNK u Varaždinu uz podršku ARL-a.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE