Login za korisnike

Victoria Beckham ima migrenu

Koristeći kao strukturalno ishodište Resnaisov film ‘Je t’aim, Je t’aim’, predstava ‘Victoria Beckham ima migrenu’ izvedbeno radi na privremenom ukidanju i odlaganju referencijalnog polja koje se otvara njezinim naslovom.

***

Predstava radi na akumulaciji kao funkcionalnoj zamjeni za hijerarhiju. Svjesnom sadržajnom i izvedbenom depolitizacijom vlastite prakse, bez pokušaja repolitizacije koji bi se dogodio kroz kreiranje jednog drukčijeg tipa izvedbene zajednice, 'Victoria Beckham' konstantno traga za prostorom u kojem njezina implicitna političnost ostaje virtualno prisutna, ali nerealizirana.

Dok knjižica koja dolazi uz ovu predstavu problematizira ulogu programa kao sredstva za širenje, pojačavanje i ponavljanje performativnih učinaka izvedbe, različiti tekstovi koji su u njoj sadržani funkcioniraju kroz realizaciju vlastitih aformativnih potencijala. Tako se odustaje od instrumentalne i suplementarne funkcije koju program u odnosu na izvedbu obično ima, a predlaže svojevrsni zbornik referentnih materijala predstave.

autorski tim
Rodionvideo
Tamara Curićperformance support
Selma Banichperformance support
Marjana Krajačtekst
Miljenko Bengezoblikovatelj svjetla
Oliver Frljićdramaturg

izvođači
Andreja Široki
Larisa ( Lipovac ) Navojec
Maja Marjančić
Roberta Milevoj

Odgovori

POVEZANE VIJESTI