Naslovnica > PREDSTAVE > Victoria Beckham ima migrenu

Victoria Beckham ima migrenu

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Koristeći kao strukturalno ishodište Resnaisov film 'Je t'aim, Je t'aim', predstava 'Victoria Beckham ima migrenu' izvedbeno radi na privremenom ukidanju i odlaganju referencijalnog polja koje se otvara njezinim naslovom.
autorski tim funkcija
Rodionvideo
Tamara Curićperformance support
Selma Banichperformance support
Marjana Krajačtekst
Miljenko Bengezoblikovatelj svjetla
Oliver Frljićdramaturg

Predstava radi na akumulaciji kao funkcionalnoj zamjeni za hijerarhiju. Svjesnom sadržajnom i izvedbenom depolitizacijom vlastite prakse, bez pokušaja repolitizacije koji bi se dogodio kroz kreiranje jednog drukčijeg tipa izvedbene zajednice, 'Victoria Beckham' konstantno traga za prostorom u kojem njezina implicitna političnost ostaje virtualno prisutna, ali nerealizirana.

Dok knjižica koja dolazi uz ovu predstavu problematizira ulogu programa kao sredstva za širenje, pojačavanje i ponavljanje performativnih učinaka izvedbe, različiti tekstovi koji su u njoj sadržani funkcioniraju kroz realizaciju vlastitih aformativnih potencijala. Tako se odustaje od instrumentalne i suplementarne funkcije koju program u odnosu na izvedbu obično ima, a predlaže svojevrsni zbornik referentnih materijala predstave.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter