Opet ‘Nema zime u Žar ptici’

Tradicionalna akcija ‘Nema zime u Žar ptici’, u sklopu koje to zagrebačko kazalište školarcima daruje besplatne predstave, održat će se od nedjelje, 8. siječnja do srijede, 11. siječnja.

  

Gradsko kazalište Žar ptica akciju priređuje 17. put, a ove su godine na programu predstave Kako živi Antuntun, Kraljević i prosjak, Ti i ja mali medo, Waitapu, Ja i moji osjećaji i Mrvice iz dnevnog boravka.

Sve su predstave besplatne, a ulaznice se preuzimaju jedan sat prije početka predstave na blagajni kazališta.

Predstava Kako živi Antuntun, nastala prema poznatoj pjesmi Grigora Viteza o dječaku koji ima "malko neobičan um", namijenjena djeci starijoj od četiri godine, na rasporedu je 8. siječnja u 11 sati. Predstavu je režirala Helena Petković.

Kraljević i prosjak, predstava nastala po romanu Marka Twaina i u režiji Ivane Čoh Šverko, može se pogledati u ponedjeljak 9. siječnja u 17 sati. Namijenjena je djeci starijoj od sedam godina.

"Ti i ja, mali medo, predstava za djecu stariju od tri godine, na rasporedu je u utorak, 10. siječnja u 11 sati. Predstavu je režirala Katja Pegan.

Istoga dana u 17 sati bit će izvedena predstava nastala po romanu Jože Horvata Waitapu, poetska bajka o odrastanju i spoznaji svijeta namijenjena djeci starijoj od devet godina, u režiji Saše Broz.

I posljednjega dana akcije, na programu su dvije predstave. U 11 sati bit će izvedena predstava Ivice Boban Ja i moji osjećaji za djecu stariju od četiri godine, a u 17 sati na programu je predstava Mrvice iz dnevnog boravka u režiji Franke Perković, namijenjena djeci starijoj od devet godina.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.