Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > I ansambl Žar ptice odbacio nacrt ZOK-a, podržali su kolege iz ZKM

I ansambl Žar ptice odbacio nacrt ZOK-a, podržali su kolege iz ZKM

Dok strukovna organizacija dramskih umjetnika podržava nact Zakona o kazalištima, sve je veći broj dramskih umjetnika koji ga odbacuju. Nakon ansambla ZKM to je danas učinio i ansambl zagrebačkog Gradskog kazališta Žar ptica. [DOKUMENT]

Kako smo već pisali ovdje, ansambl Zagrebačkog kazališta mladih u potpunosti je odbacio aktualni nacrt Zakona o kazalištima (ZOK) uz ocjenu da bi njegovo usvajanje značilo "devastaciju hrvatskih umjetničkih institucija".

Danas im se priružio i ansambl zagrebačkog Gradskog kazališta Žar ptica, pismom koje su uputili ministrici kulture, a u kojem stoji:

"kazališni dramski umjetnici, članovi ansambla Gradskog kazališta Žar ptica, ujedno i članovi Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi u potpunosti se slažu i podržavaju reakciju članova ansambla Zagrebačkog kazališta mladih u osvrtu na Nacrt prijedloga Zakona o kazalištima."

Podrška ansmblu ZKM-a, ansambl GK Žar ptica_watermark

Reakcije ova dva ansambla u potpunoj su opreci  sa stavom strukovne udruge, Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) čiji je predsjednik Ivica Pucar sudjelovao u izradi nacrta i ocijenio ga dobrim. Dapače, četiri strukovne udruge i Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi jučer su uputili resornoj ministrici pismo kojim odbacuju ovakav nacrt i traže formiranje radne skupine za izradu zakona, no HDDU takav dopis nije podržalo.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE