Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Zbog teške epidemiološke situacije 21. Naj, Naj, Naj festival u potpunosti online

Zbog teške epidemiološke situacije 21. Naj, Naj, Naj festival u potpunosti online

Gradsko kazalište Žar ptica, cijelu sezonu 2021./2022. kao i 21. Naj naj naj festival, posvećuje obilježavanju 40. obljetnice djelovanja. Nažalost, vrlo teška epidemiološka situacija uvjetovala je da se festivalske predstave sa scene premjeste na YouTube kanal GK Žar ptica, kako bi bile dostupne što većem broju djece.
Share on facebook
Share on twitter
Snimke šest domaćih predstava, po izboru ovogodišnje selektorice  Ane Prolić, bit će emitirane od petka 26.11. do utorka 30.11. na YouTube kanalu Žar ptice i konkurirati za festivalske nagrade i to na način da ćesvaka snimka biti dostupna 2 sata od početka emitiranja, a prikazivat će se po sljedećem rasporedu:

Pustolovine baruna Munchausena
(GK Žar ptica) petak 26.11. u 18:00;
Plavo sunce na žutom nebu (KD Pinklec) 27.11. u 18:00;
Patka, smrt i tulipan (VRUM) 28.11 u 11:00;
Ratovi svjetova (Teatra Bajsić i prijatelja) 28.11.u 18:00;
Caffe Kraljevstvo (Kazališta lutaka Zadar) 29.11. u 18:00, te
Miš u toću (GKL Split) 30.11. u 18:00
Predstavu GK Trešnja  Najljepši posao na svijetu - koja je takoder u službenoj konkurenciji - moći će vidjeti samo članovi žirija odlučujući o nagradama.
Žar pticu, koja ove godine slavi veliki jubilej 40. godia postojanja, od 2016. godine vodi Drago Utješanović, koji poručuje: "Sigurni smo da ćemo iz ove situacije izaći osnaženi i jači, spremni za nove kazališne izazove i iznenađenja našoj vjernoj maloj publici bez čije ljubavi naše postojanje u proteklih 40 godina ne bi imalo smisla."
Podsjetimo: u studenom 1981. godine registrirano je novo zagrebačko dječje kazalište Teatar Žar ptica, sa sjedištem u staroj Vlaškoj.
Tomica Milanovski bio je osnivač i prvi ravnatelj  tog putujućeg dječjeg kazališta koje je idućih 15 godina putovalo diljem Hrvatske, odigravši im više od 3800 predstava.
1997. godine Teatar Žar ptica postaje gradsko kazalište, a tri godine kasnije Milanovskog nasljeđuje ravnateljica Marija Sekelez.  Žar ptica započinje novu eru, kao gradsko kazalište s vlastitom dvoranom u Bijeničkoj 97. Uslijedila je i organizacija međunarodnog Naj, naj, naj festivala kao i brojna međunarodna gostovanja od Venezuele, New Yorka, Francuske, Egipta, Mongolije... i preko 80 nagrada kazalištu od kojih i sedam Nagrada Hrvatskog glumišta za najbolju dječju predstavu.

Službena kućna statistika kaže kako su do danas produkcije Žar ptice izvedene preko 8,000 pred 1,600,000 gledatelja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI