Search
Close this search box.

Sezona 2021/2022: Žar ptica

Sezona 2021./2022. u zagrebačkom Gradskom kazalištu Žar ptica bit će u znaku 40. obljetnice osnutka kazališta, a donosi i tri premijere.

Jubilarnu, 40. sezonu 'Žar ptica' započinje besplatnom predstavom 'Pustolovine baruna Münchhausena' 5. rujna u 11 sati, za dobrodošlicu svim učenicima koji kreću u prvi razred i njihovim roditeljima. Ulaznice se preuzimaju na blagajni kazališta jedan sat prije početka predstave, a rezervacije nisu moguće.

Ravnatelj 'Žar ptice' Drago Utješanović rekao je u povodu nove sezone da se u svojoj dugoj povijesti od antičkog vremena do danas, kazalište suočavalo s brojnim izazovima, ali ovaj pandemijski zasigurno je jedan od najvećih.

Žar ptica pored repriznih naslova, priprema i tri nove premijere, najavljuju iz kazališta.

Redateljsko-dramaturški tandem Anica Tomić i Jelena Kovačić priprema 'Malu Fridu', koja govori o djetinjstvu svjetski poznate slikarice Fride Kahlo, koja je unatoč bolesti i hendikepu uspjela stvoriti značajan umjetnički opus.

Ta priča o životu fascinantne djevojčice koja je u slikanju pronašla utjehu i smisao života, praizvedbu će doživjeti krajem listopada ove godine.

Od veljače iduće godine u 'Žar ptici' moći će se gledati nova predstava 'Osvajanje kazališta' Dubravka Jelačića Bužimskog, u režiji Želimira Mesarića, smještena u zapušteno kazališno zdanje gdje ulaze tri temeljne boje – crvena, žuta i plava – u namjeri da obnove i urede kazalište. U pomoć im dolaze dva suprotstavljena lika iz basne – Cvrčak i Mrav.

U režiji Saše Broz u travnju iduće godine prvi put će se izvesti 'Tajni dnevnik Adriana Molea' Sue Townsend, engleske spisateljice čiji su brojni romani prevedeni na mnoge svjetske jezike i postali i predloškom za scenska uprizorenja.

Nakon što je objavila prvo djelo 'Tajni dnevnik Adriana Molea', o trinaestogodišnjem dječaku s obiteljskim, školskim i pubertetskim problemima, koji je obilježio njezinu spisateljsku karijeru, uslijedili su i nastavci tog popularnog djela.

Svoj 40, rođendan 'Žar ptica' svečano će proslaviti u sklopu 21. Naj, naj, naj festivala, koji će se održavati od 26. do 30. studenoga.

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE