Naslovnica > VIJESTI > 400. izvedba na 14. rođendan Dnevnika Pauline P.

400. izvedba na 14. rođendan Dnevnika Pauline P.

Dnevnik Pauline P. je najdugovječnija i najgledanija dječja predstava u Hrvatskoj, u proteklih 14 godina pogledalo ju je 80 tisuća malih gledatelja

Gradsko kazalište Žar ptica u petak 25. listopada u 11:30 u bit će u znaku brojeva 400 i 14. Naime, taj dan veliki tinejdžerski hit Dnevnik Pauline P. prema romanu Sanje Polak i u režiji Snježane Banović, svečano izlazi pred publiku po veliki 400. put i to na svoj 14. rođendan,

Pauline P. je svojevrsni hrvatski pandan Adrianu Moleu, nesumnjivo jedna od najpopularnijih junakinja dječje literature, govori o zgodama desetogodišnje male brbljivice, koja svojim  oštrim perom u dnevnik zapisuje svoje i tuđe životne situacije.

Da su je djeca zavoljela Paulinu P. i na sceni kazališta Žar ptica potvrdjuje više od 80.000 gledatelja koliko ju je vidjelo od premijerne 2005. godine, do danas.

Paulina P.  svake se godine odigra oko 28 puta, te je u svakoj kazališnoj sezoni u proteklih 14 godina, pogleda oko 5.600 gledatelja. Ove brojke potvrđujući da je riječ o najdugovječnijoj i najgledanijom dječjoj predstavi u Hrvatskoj.

U naslovnoj ulazi i u ovoj 400. toj  izvedbi bit će Gorana Marin. Ulogu mame igra Vesna Ravenšćak Lozić, tata je Hrvoje Zalar, učitelj je Drago Utješanović, dok prijatelje iz razreda igraju Ana Marija Vrdoljak i Ante Krstulović.

Tijekom godina mijenjale su se generacije djece, ali i glumci na sceni.  Predstavi su svoj glumački doprinos u nekoliko sezona igranja dali još i Zoran Pribičević, Žana Bumber, Šime Bubica, Mitja Smiljanić i Marija Šegvić.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE